Tüntettek a nézők Gesztesi ellen

„Biztos részeg! Alkoholista!” – kiabálták csalódottan a közönség soraiból, miután Gesztesi Károly miatt elmaradt a szerda estére beharangozott győri színházi előadás.
„Biztos részeg! Alkoholista!” – kiabálták csalódottan a közönség soraiból, miután Gesztesi Károly miatt elmaradt a szerda estére beharangozott győri színházi előadás.

Telt ház várta a győri Vaskakas Bábszínházban Gesztesi Károlyt, a Bánfalvy Stúdió, Ma estére szabad a kecó című darabjának egyik főszereplőjét, ám ő nem érkezett meg az előadás helyszínére.

A Borsnak így számolt be a balul sikerült színházi estéről az egyik szemtanú:

– Hosszú sor volt a ruhatárban, körülbelül négyszáz néző gyűlt össze, de fél nyolckor még mindig nem kezdődött el az előadás. Akkor kijött a színpadra Bánfalvy Ági, és azt mondta, várják Gesztesi Károlyt, de még nem érkezett meg – mesélte lapunknak az egyik néző, aki furcsállta Bánfalvy indoklását. Eszerint ugyanis 18:43-kor beszéltek Gesztesi kísérőjével, aki azt mondta telefonon, hogy a GPS 18:47-re mutatja az érkezésüket. Ám onnantól kezdve nem lehetett őket telefonon elérni.

– A közönség egy része kiment a büfébe, mászkált, amikor visszamentem, olyan nyolc felé, lemondták az előadást. Néhányan bekiabáltak, hogy Gesztesi „alkoholista” és „biztos részeg”, de lincshangulat azért nem volt. Helyben elkezdték visszaváltani a jegyeket, amelyért 3900 forintot fizettem. Bánfalvy egyébként visszafogott volt, szerintem már be volt öltözve a szerepére, legalábbis úgy láttam, hogy az már a szerepruhája. Én úgy voltam vele, hogy legalább nem maradok le a dán–magyar kézimeccsről – tette hozzá a néző.

A Bors megkereste a Grease-t is jegyző Horváth Csaba producert, aki így nyilatkozott:

– Természetesen a közönségtől elnézést kérünk – sajnálkozott a producer. – Szeretném kideríteni, hogy Karcsi miért nem érkezett meg. Holnap Szegeden játszunk, és bízom benne, hogy ott lesz. Nehéz elképzelni ezt a darabot nélküle.

A másik főszereplő, Hujber Ferenc visszafogott volt.

– Egy éve van az életemben Gesztesi Károly, de a producer megkért, hogy ne nyilatkozzak róla, én pedig szeretnék a munkámmal foglalkozni – mondta a Borsnak a színész.

A darabban szereplő Száraz Dénes azt emelte ki, hogy minden néző visszakapta a jegye árát, és úgy tervezik, hogy az előadást egy későbbi időpontban megtartják.

Négy állomás a lejtőn

1.Nem tudott felolvasni egy verset egy jótékonysági rendezvényen, arra hivatkozott, hogy a sötétben nem lát rendesen.
2.Mennie kellett a Jóban rosszban sorozatból, mert állítólag piásan jelent meg a forgatáson.
3.Nem tudott helytállni a Karinthy Színház Csalogány család című komédiájában, később le is mondta a szerepet.
4.Az utolsó pillanatban mondta le a Grease premierjét, mondván bevérzett a szeme. 

A Bors úgy tudja, hogy a társulatban többeknek is tele van a hócipője Gesztesivel. Egyikük név nélkül ezt mondta:

– Biztos, hogy elindult a fellépésre, de hogy mi történt vele, fogalmam nincs, ez az egész vállalhatatlan.

Gesztesi csütörtökön menekült az újságírók elől, a NLCafénak azonban sikerült elérnie.

– Megvagyok, mint hallja, nem kell aggódni, nem kívánok többet mondani. Viszonthallásra! – mondta kissé fáradt hangon a színész, majd bontotta a vonalat.

És hogy mi lesz Gesztesi további sorsa, ki fogja ezek után szerződtetni? Vajon ez már a pályája vége, vagy van még visszaút? Erre most még nincs válasz.