Tüdőgyulladás terítette le Psota Irént

Nála makacsabb embert nemigen találni, szerencsére, mert a kedve újra jó, ragaszkodik az élethez.
Nála makacsabb embert nemigen találni, szerencsére, mert a kedve újra jó, ragaszkodik az élethez.

Lehetett tudni, hogy hiába teltek el hosszú hetek legutóbbi betegsége óta – de­cember első napjaiban a fürdőszobájában elesett, amitől csípő- és combnyaktörést szenvedett –, igazán nem jött helyre a legendás színésznő.

Egy hónappal ezelőtt írtuk meg, hogy nem is lenne akkora gond az egészségével, ha a kedélyállapota nem lenne nagyon rossz. Márpedig, aki nem akar meggyógyulni, az nem is fog, hiába a gondos ápolás. A mindig vidám, páratlan humorú Psota ezúttal nem volt hajlandó „segíteni”.

Négy hete egy kedves barátja mesélte, hogy hiába van túl a műtéten a 86 éves színésznő, az ő korában már nem olyan gyors a rehabilitáció: „Irén szépen gyógyul. Persze még fekszik, gyengécske, de azért próbálkozik a járással is. Nem is ezzel van a baj, inkább a kedélyállapotával. Eléggé szomorkás a hangulata. De majd megerősödik, és akkor jobb lesz a kedve is.”

Nem így lett! A búskomorságnak meglett a böjtje, Psota nem mozgott eleget, a sok fekvés viszont ártott a tüdejének.

© © Bors / Kecskeméti Zoltán

– Három hete újra bekerült a kórházba – meséli a barát. – De van egy remek hírem is: Irén leküzdötte a tüdőgyulladást, a hangulata pedig egyre jobb! Márpedig ez fél gyógyulás! Hosszú folyamat lesz, de javul az állapota. Irén szívós, a szervezete nagyon erős. Alig várta, hogy végre tavasz legyen. Lassan itt a jó idő, remélem, addigra megerősödve újra otthon lesz.