Tóth Gabi már nem énekelhetne

Megviselte Tóth Gabit a rengeteg szereplés. Féltett „hangszerét” támadta meg a betegség: hangszálgyulladással küzd. Pihentetnie kellene, de erején felül koncertezik.
Megviselte Tóth Gabit a rengeteg szereplés. Féltett „hangszerét” támadta meg a betegség: hangszálgyulladással küzd. Pihentetnie kellene, de erején felül koncertezik.

Tóth Gabi mögött nehéz év áll: 2014 végén még mentorként az X-Faktor negyedik évadában bátorította a tehetségeket, majd jöttek a munkás hétköznapok rengeteg fellépéssel, mígnem nyáron bejelentette, hogy felhagy a tíz éve tartó haknizással.

Akkoriban úgy nyilatkozott, hogy elérkezett az idő a pályafutásában, amikor már megválogathatja, milyen munkát vállal el. Bár a haknikról lemondott, visszatért az anyacsatornájához, a TV2-höz, és végigdolgozta a Sztárban sztár műsorát. A feszített tempójú munka gyümölcseként megkapta a hazánk legsokoldalúbb női előadója titulust, de nagy árat fizet érte.

Nem tudta betartani ugyanis a fogadalmát, és pihenés helyett újabb koncertek, fellépések következtek. Vitte a közismert lendülete, temperamentuma, nem kímélte magát, még az sem tántorította el a színpadtól, hogy begyulladtak a hangszálai. Legutóbb már re­kedtes hangon mondott köszönetet több mint háromszázezres rajongótáborá­nak a Facebook oldalán, hogy mellette áll.

A napokban azonban szervezete megálljt parancsolt, utolérte az énekesek rémálma: néhány napra elnémult. Helyette így me­nedzsere tolmácsolta gondolatait.

– Gabinak valóban néhány nap kényszerpihenőre kellett mennie, hiszen a hangja munkaeszköze, nem kockáztathatja, hogy a betegségének szövődményei alakuljanak ki.

Az énekesnő azonban nem hallgat a figyelmeztető jelre, az év végéig turnézik.

– Rengeteg fellépés várja még decemberben, így hiába van küszöbön az év vége, december 31-ig nincs ideje pihenni – magyarázta a menedzser.

© Fotó: Vadnai Szabolcs

– A Sztárban sztár műsora óriási erőpróba volt mindegyik énekes számára, így Gabi is kimerült a hetekig tartó hajtásban. Ha most azonnal nem is, de januárban majdnem egy hónapig pihenni fog, és megpróbál minél több időt tölteni a párjával, családjával és a barátaival, mert év közben nemigen jutott rá idő – fogalmazott Gabi „magyar hangja”.