Tóth Andi maga kezeli 12 millióját

Szüleit ritkán láthatja, mert egyelőre nem tudnak a még mindig hihetetlenül fiatal lányukhoz költözni.
Szüleit ritkán láthatja, mert egyelőre nem tudnak a még mindig hihetetlenül fiatal lányukhoz költözni.

Egyik napról a másikra lett felnőtt, bár még nem is nagykorú Tóth Andi. A tavalyi X-Faktor-győzelemmel, akkor 15 évesen költözött az erdélyi Nagy­váradról Budapestre.

Szülei nem tartottak vele, a nagymama kísérte e számukra idegen fővárosba. Andi albérletet fizet, és dolgo­zik – számos koncertje van, és a Válótársakban is játszik. Pénzügyeit pedig egyedül kezeli, kisebb vagyon felett rendelkezik.

– Az X-Faktor után nyitottam életem első bankszámláját, ott gyűlik a pénz, így a havi egymillió forintos nyeremény is, amit egy évig kaptam. A 12 millióból alig költöttem, csak azt vettem meg magamnak, ami szükséges: egy telefont és egy laptopot, valamint ebből fizetem az albérletemet. Sokan azt hiszik, hogy ha valakinek ennyi pénze van, az naponta vesz új ruhákat, de rám ez sem jellemző – magyarázta Andi, akiben a szülei megbíztak akkor is, amikor kiskorú lányuk felügyeletére bízták a pénzt.

12+10 millió volt a fődíj

A 2014-es X-Faktorban, amit Andi megnyert, az RTL Klub emelte a tétet. A szokásos egyéves havi egymilliós fizetés, az utazás és az autó mellé ugyanis járt még további tízmillió forint is. Ezt az énekesnek a karrierje beindítására, koncertszervezésére, videoklip készítésére kellett fordítania.

– Csak annyit tanácsoltak, hogy ne nagyon nyúljak hozzá, amíg 18 nem leszek, és ezt be is tartom. Azért bízhatnak meg bennem ennyire, mert ahogy mindig is mondtam, nem vagyok egy átlagos 16 éves lány. Azért, mert majdnem egyedül, a nagyim felügyeletével élek Budapesten, az nem azt jelenti, hogy minden este bulizni járok. Most már többször itt is hagy egy-egy hétre, mert neki erősebb a honvágya, és jobban megteheti, hogy hazajár. Ilyenkor egyedül vagyok – folytatta az énekesnő, aki azért is lehet egyedül a fővárosban, mert az eredeti tervekkel ellentétben szüleinek nem sikerült Budapestre költözniük.

– Megpróbáltak anyuék átköltözni hozzám, de egyrészt nagyon nehéz lenne eladni a nagyváradi házat, és az a pénz, amit érte kapnának, nem lenne elég itt venni egyet. De szeretnének jönni, keressük a megoldást – mondta Andi.