Törőcsik Mari: Szenvedek a fájdalomtól

Drámai őszinteséggel beszélt Törőcsik Mari Veiszer Alindának és a Borsnak. A téma: az egészség és az idő, mely mindkettő múlandó – a színésznő már tudja, az ő esetében is...
Drámai őszinteséggel beszélt Törőcsik Mari Veiszer Alindának és a Borsnak. A téma: az egészség és az idő, mely mindkettő múlandó – a színésznő már tudja, az ő esetében is...

Hamarosan nyolcvanadik születésnapját ünnepli Törőcsik Mari, akivel együtt valószínűleg nemcsak a baráti köre, hanem egy egész ország fog együtt ünnepelni. A színésznő lenyűgöző személyiség, így egyáltalán nem csoda, hogy nemcsak az örömben, hanem a fájdalmában és a betegségeiben is egy ország kíváncsi rá. Nemrég két hetet töltött kórházban, a tüdejével voltak gondok. Mégis, ha bárki telefonon keresi, szívesen beszél, bár bajairól már legszívesebben hallgatna.

– Ebben a korban az ember már szenved a fájdalomtól. Most jól vagyok, az agyamban van egy elhalt rész, ami miatt görcsöl és fáj a kezem – mondta munkatársunknak a színésznő, aki nemrég Veiszer Alinda Hír TV-s műsorában is megnyílt. Azt is elmondta, a sok egészségügyi baj miatt ma már nem tud kedvenc elfoglaltságának, az utazásnak hódolni, a tüdeje ugyanis kritikus állapotban van.

– Vérben ázott a tüdőm, egy professzor elmondta, tulajdonképpen alig van. A születésnapi fellépésemet, az Öreg és a tengert is azért kellett lemondani, mert nem beszélhetek egyfolytában másfél órát, mert a tüdőm nem bírja. Nem mertem vállalni, hogy eljátsszam – mondta a nemzet színésze, akit évekkel ezelőtti keringési összeomlása és a pár hetes tüdőproblémák után azt mondja, mára jött rá, hogy talán véges az ideje.

– Én, aki soha nem törődtem az idővel, mostanában érzem, hogy az idő véges. De ez nem azt jelenti, hogy a halálra gondolok, csak arra készülök, hogy méltósággal legyek képes szembenézni a halállal. Nagyon szeretek élni – fogalmazott a műsorban a színésznő, aki a Borsnak azt is elmondta, honnan ez az életszeretet.

– Ragyogó életem van, mert még mindig szeretnek. A szeretet a legfontosabb, azzal meg lehet oldani mindent. Szeretet nélkül nem tudok élni, ehhez pedig elsőként nekünk kell megtanulni szeretni. Amikor beteg voltam és el voltam zárva a külvilágtól, az a töménytelen telefon és érdeklődés tartott életben, amit a bará­taimtól, rajongóimtól kaptam. Nekem nagyon sok szeretet jutott az életben, amiért végtelenül hálás vagyok – fogalmazott lapunknak Törőcsik Mari.