Törőcsik Mari megtiltotta a látogatását

A művésznő hosszú hetek óta kórházban fekszik, és sajnos úgy néz ki, hogy nem mostanában engedik haza. A Nemzet Színészének elege van abból, hogy mindenki a hogyléte felől érdeklődik, bezárkózott.
A művésznő hosszú hetek óta kórházban fekszik, és sajnos úgy néz ki, hogy nem mostanában engedik haza. A Nemzet Színészének elege van abból, hogy mindenki a hogyléte felől érdeklődik, bezárkózott.

Törőcsik Mari gyakorlatilag végigbetegeskedte ezt az évet, először januárban lett rosszul, majd márciusban is orvosi segítségre szorult. Azóta folyamatosan a szombathelyi Markusovszky kórházban „vendégeskedik”. Bár többször is reménnyel telve azt nyilatkozta, hogy nemsokára újra színpadon állhat, ez sajnos egyre távolabbi elképzelésnek tűnik, idén például már biztosan nem lép fel a Nemzeti Színházban. Sokan aggódnak a művésznő jelenlegi állapota miatt, így természetes, hogy kollégák, barátok, pályatársak és újság­írók is keresik őt telefonon.

Szédülése az év elején kezdődött

NAGYON SOKAT VOLT KÓRHÁZBAN

A 81 éves Nemzet Színésze több nagyon súlyos betegséget tudhat már maga mögött, 2008 októberében leállt a szíve, amit sikerült újraindítani, de kómába esett. Az orvosok napokon át küzdöttek az életéért. 2006-ban a velemi házában esett el, de nem történt nagyobb baja, viszont azóta rendszeresen jelentkezik nála a szédülés.

Az AC News munkatársa kedden délelőtt ke­reste a színésznőt, aki fel is vette a telefont, ám a megszokott jó­kedvű hang helyett most egy megtört, beteg hölgy szólalt meg:

„Köszönöm, most éppen jobban vagyok, de vannak nehéz napjaim. Nem tudom, mikor fognak kiengedni a kórházból. A laboreredmények el­vileg jók, legalábbis azt mondják…” – mondta Tö­rőcsik Mari, majd mikor megkérdezték tőle, hogy gyakran látogatják-e a barátai, meglepő választ adott: „Nem engedem, hogy meglátogassanak még a barátaimnak sem. De most sok pihenésre van szükségem” – mondta alig hallhatóan.

A Nemzet Színésze hosszú hónapok óta betegeskedik, érthető, hogy elvesztette a türelmét © Fórika Attila