Törőcsik Mari fedezte fel a Saul fia főszereplőjét

Talán ma nem lenne az Oscar-díjas Saul fia alkotótáborának tagja Röhrig Géza, ha bő huszonöt évvel ezelőtt nem találkozik Törőcsik Marival.
Talán ma nem lenne az Oscar-díjas Saul fia alkotótáborának tagja Röhrig Géza, ha bő huszonöt évvel ezelőtt nem találkozik Törőcsik Marival.

– Madaras József Eszmélet című ötrészes filmjében játszottunk együtt, ahol két és fél epizódban én alakítottam a ka­masz József Attilát, Mari pedig a mamát. Egy 19 esztendős senki voltam, akit az utcáról választottak be, nulla előképzettség­gel – mondta a Borsnak Röhrig.

– Az akkori barátnőm látta a tévében, hogy olyan embereket keresnek, akik kívül-belül hasonlónak érzik magukat József Attilához, ő mondta, jelentkezzem. Kétszáz József Attila, mindegyik bajuszos, azt hittem, menten visszafordulok, de akkor megláttam Törőcsik Marit – folytatta a színész.

© Fotó: Czerkl Gábor

– Felkarolt, és ezért nagyon hálás vagyok neki, rettentően fontos nekem. Ő már akkor a szakma királynője volt, nem kellett erőlködnie egyik szerephez sem. Mari, aki maga is örökbe fogadott egy gyereket, tudta, én is örökbe fogadott vagyok – ez is megpecsételte a kapcsolatunkat. Én csodáltam őt, ő pedig folyamatosan rajtam tartotta a szemét, figyelt, és azóta sem felejtett el – folytatta Röhrig, akit Törőcsik ezúttal szintén meghatott.

– Az, hogy az első magyar filmdíj gáláján mindenki előtt kiemelte a színpadon, hogy mi ismerjük egymást, olyan, mint maga az Oscar – mondta elragadtatva a nemzet színészéről Röhrig.