Celeb

Törőcsik Mari: csak szívom magamba az életet!

P. J.

Létrehozva: 2018.01.26.

Otthonában fogadta a Bors munkatársait a Nemzet Színésze, aki még gyenge, de minden erejével azon van, hogy felépüljön. Ám a színpadra való visszatérésre még nem gondol.

Forrás: Végh István

Velem egy kis ékszerdobozra emlékeztető falu az ország nyugati csücskében. A Vas megyei kistelepülésen lakik az élő színész­legenda, akit egy egész ország szeret és tisztel. A csendes kis község egy emberként aggódott hosszú hónapokon át Velem leghíresebb emberéért. Ám szerdán megnyugodhattak, mert Törőcsik Marit majd egy év után kiengedtek a szombathelyi kórházból. A Bors munkatársai csütörtök délelőtt utaztak el a művésznőhöz. Falujárásunk során összetalálkoztunk a helység polgármesterével, Szél Józsefnéval, aki ugyan nyilatkozni nem akart, de megtudtuk tőle, mióta visszatért a művésznő, még nem találkoztak, viszont tervezi, hogy majd felköszönti őt.

A falu egyik lakója már beszédesebb volt. – Mindenki ismeri őt itt a faluban, amikor itthon van, gyakran szokott a háza előtt üldögélni a többi asszonnyal, és naphosszat csak beszélgetnek. Régen, amikor még lejárt a ve­gyesboltba, gyakran próbáltuk előre engedni, de sosem hagyta, sőt azt is megtiltotta, hogy mű­vésznőnek szólítsuk. Akármilyen híres, ő megmaradt embernek – mondta egy szomszéd.

A falu főutcáján haladva rá­akadtunk Törőcsik Mari takaros kis házára. Csengő híján tárcsáztuk a telefonját, és amikor megtudta, hogy miért keressük, csak annyit szólt: „Jöjjön be, aranyoskám, nyitva van a kapu, magától is betalál!”

A nappalit töltött ká­poszta illata lengte be, a háttérből halkan duruzsolt a tévé. – Hát így állunk, így nézek most ki. Megöregedtem 82 éves koromra – kezdte nevetve.

Csodálják az akaraterejét

A művésznőt 2017 elejétől ápolták a szombathelyi Markusovszky Kórházban. Törőcsik Mari maga kérte, hogy ne a fővárosban, hanem velemi otthonához közel ápolják. Belgyógyászati problémái olyan súlyosak voltak, hogy hetekig intenzíven ápolták, de az orvosok ekkor is biztosak voltak benne, hogy jobban lesz, mert a 82 éves művésznő mindig hangsúlyozta, hogy ő meg akar gyógyulni. Így is lett! Hiába segítette gép a légzését, és hiába táplálták mesterségesen, október 27-én olyan jól lett, hogy kikerült az intenzívről, szerdán pedig haza is engedték.

– Tegnapelőtt engedtek ki a kórházból, sajnos nem gyakran tudok látogatókat fogadni, mert az orvosok nem akarják, hogy elkapjak valamit. Nem járok még ki a faluba, de tudják, hogy hazatértem. Szeretek itt lenni ebben a házban, remélem, most már soha többet nem kell visszamennem a kórházba. Ugyanakkor fájó emlékek is kötnek ehhez a helyhez. A férjemmel mindig kacagva versenyeztünk azon, hogy ki lépi át előbb a küszöböt. Nagyon boldogok voltunk itt. Most már egyedül va­gyok, illetve itt a gondozóm, aki 24 órában vigyáz rám – folytatta Törőcsik.

– A fiam Saigonban él, a lá­nyom pedig Pesten dolgozik, ezért nagyon ritkán látom őket. Amíg nem voltam itthon, a szomszéd Margitka vigyázott a házra. Azt tervezem, hogy ősszel visszamegyek Pestre, de nem tudom, hogy jólesne-e újra színpadon lenni. Majd kiderül, hogy leszek akkor. Egyelőre itthon vagyok, erősödöm és szívom magamba az életet – magyarázta Mari.                   

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160334_auto_resized.jpg
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714092012
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155306_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Napindító: Dunda György – A külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak mától nem kaphatnak útlevelet + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160470_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158179_auto_resized.png
hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714092012
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158702_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
NÁSZFRÁSZ

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja