Tóparti villáját áldozza fel unokájáért Bangó Margit

A Velencei-tavi ingatlan az énekesnő szíve csücske volt, de megválik tőle a kisunokája javára.
A Velencei-tavi ingatlan az énekesnő szíve csücske volt, de megválik tőle a kisunokája javára.

Szenvedélyesen szereti velencei házát a Kossuth-díjas énekesnő. Ez az a hely, ahová visszavonul, ha fáradt, elbújik, ha valami bántja, ahol kipiheni magát, feltöltődik, ahol csak maga lehet. Minden szál virágot, minden tő rózsát a két kezével ültetett, nevelgetett. Nyáron a gyönyörű szaletliben hűsöl, ott főz a családnak, vendégeknek.

Télen befűt a házban, kuckózik a melegben, nagyokat sétál. Amikor megláttuk a hirdetést, nem akartuk elhinni, hogy eladja álmai otthonát. – Eladom, hogy tudjak segíteni az unokáimnak – magyaráz­ta döntését Margit. – Emilió­nak van egy kis lakása, ha azt is el­adjuk, a kettőből már kijön egy kertes ház. Szeretném, ha a gyerekek virágok közt, jó levegőn nőnének fel. Ne legyen szmog, zaj. Vannak szülők, akik azt mondják: majd ha meghalok, a tiéd lesz. Én viszont szeretném látni az örömüket.

Jelenleg a család Margit pesti otthonában él úgy, hogy az énekesnő a saját nagy házában, Tina és Emilió pedig egy kisebben, amit néhány éve húztak fel a kertben. Tina, kis Tina és Emilió is alig fért el benne, de amióta megszületett Vivi, kinőtték a házat. Még úgy is, ha napközben a bázison, Margit konyhájában gyűlik össze a család.

– Kicsi Tinikém marad velem, őt nem adom! Ezt a nagy Tina tudja. Annak idején ő is ezt csinálta, nem hagyott egyedül egy percre sem. Mindenki más megy, és persze hiányozni fognak. Üres lesz a ház, nem lesz jövés-menés, zsibongás, a legkisebb, Vivike nem szaladgál, táncol folyamatosan. De most, hogy forgatnak az Édes Életben, vagy el kell mennem itthonról, ha pihenni akarok, vagy be kell költöznöm a legbelső szobába, ahol csak halkan nézhetem a tévét, nehogy zavarjam őket. Ugyanis Tináék kicsi házában nem fér el a stáb, az enyém a bázis. Ez így nincs rendben.

Margit úgy tervezi, ha elmennek a gyerekek, akkor lebontja a kis házat, és a helyét beülteti rózsával. Lesz lugas is, tiszta lila akácból. Így hozza vissza kicsit a velencei ház hangulatát. Nem is gondol bele, mennyire fog hiányozni neki a nyaraló. – Majd lesz, ahogy az Isten adja. Nekem az a béke szigete, ott a tó, a gyógyfürdők, a két húgommal, a gyerekekkel imádunk odajárni. Legszívesebben ott laknék! De Tinike iskolába jár, muszáj Pesten maradnunk. Ha valakit igazán szeretünk, sok mindennel meg kell alkudni. A szeretet áldozat nélkül semmi. Ha szeretünk, akkor minden áldozatot meghozunk érte.

A közönségének viszont remek hírrel szolgál a művésznő: új konstrukcióban kerül képernyőre a Sláger tévén a műsora, a Halk zene szól az éjszakában. – Nemcsak énekelni fogok, de megfőzzük Bangó Margit kedvenc ételeit is! Hiszem, hogy az emberek nagyon fogják szeretni!