Celeb

Tönkre akarja tenni Balázst a volt főnöke

Bors

Létrehozva: 2017.07.06.

Eltiltotta a bíróság a Reggeli Show név használatától Sebestyén Balázsékat, akik a jól ismert sárga napot sem használhatják logójukként. Ezt volt kenyéradója, a Class FM tulajdonosa érte el.

Nem nyugszik a Class FM tulajdonosa, láthatóan bosszút akar állni Sebestyén Balázsékon az emlékezetes tavalyi szakításuk óta. Mint arról a Bors többször beszámolt, 2016. novemberében a Class FM-től megvonták a frekvenciát, így műsorait már nem tudta az ország egész területén sugározni. A rádió tulajdonosa, Michael McNutt és Balázsék között akkor robbant ki a balhé, amikor a Morning Show három műsorvezetője, Rákóczi Feri, Vadon Jani és Sebestyén Balázs átigazolt a Rádió1-hez. Egy vállalkozó, aki régen Balázs bizalmasa volt, ekkor gyorsan levédette a Morning Show nevet, majd eladta McNuttnak, így Sebestyénék kénytelenek voltak új, Reggeli Show néven tovább működni. Balázs akkor felháborodva nyilatkozott a nem túl elegáns húzásról.

– Megértem, hogy McNutt nem tud belenyugodni, hogy elvesztették az analóg frekvenciájukat, de unalmas, hogy mindig a mi nyakunkon próbál felkapaszkodni. (…) A védjegy­hivatal eldönti, kinek van iga­za. McNuttnak üzenem, hogy hazudozás helyett inkább utal­ja el a stáb utolsó fizetését, amit a mai napig elfelejtett meg­tenni!

Nem egészen ez történt, McNutt beperelte a Reggeli Show-t – pontosabban a Balázs és felesége nevén működő vállalkozást és két másik érintett céget – védjegybitorlásért. A bíróság tegnap döntött: Balázsék cége nem használhatja az elnevezést és a műsor logóját sem, mert nagyon hasonlít a Class FM védjegyoltalom alatt álló Morning Show elnevezéséhez. A sárga mosolygó napot és Reggeli Show nevet minden internetes oldaláról és hirdetéséből el kell távolítania.

Balázsék tehát elvesztették ezt a csatát, de 15 napon belül fellebbezhetnek az elsőfokú ítélet ellen. A Bors úgy értesült, hogy az ügyvédekkel történt hosszas egyeztetés után úgy döntöttek, élnek is ezzel a joguk­kal, de a nevet addig sem használhatják.

A Class FM pernyertes tulajdonosa tegnap az Indexnek nyilatkozva világossá tette, hogy nem hagy egérutat egykori sztárjai számára, ha vonakodnak végrehajtani az ítéletet, anyagilag ellehetetleníti őket:

– A bírósági végzést érdemes komolyan venni, mert aki nem tesz neki eleget (jelen esetben a négy alperes), azt akár napi kétszázezer forintos bírsággal is sújthatják, márpedig a Class FM figyelni fog arra, hogy a rendelkezéseket betartják-e, és ha nem, azt jelezni fogjuk a bíróságnak. A kétszázezer forint/nap az első harminc napra vonatkozik, utána havonta duplázódik.

Sebestyén Balázs tegnap nem nyilatkozott a történtekről, de a reggeli élő műsorban röviden reagált a történtekre.

– Lassan a saját nevünk miatt is alperesek leszünk. Nem baj, ettől szép az élet!

Úgy tudjuk, a ma reggeli műsorban hosszabban is foglalkoznak majd az üggyel.

Évekig pereskedhetnek

Bár a napi kétszázezer forintos követelést az általunk megkérdezett jogi szakértő irreálisnak, vagyis túl magasnak találja, azt könnyen el tudja képzelni, hogy végül Sebestyén Balázs és csapata húzza a rövidebbet, és valamilyen bírság vagy eltiltás vár rájuk.

– Amennyiben a Morning Show elnevezés le lett védve, a bíróság pedig úgy állapítja meg, hogy a Reggeli Show név azonos ezzel vagy nagyon hasonló hozzá, és a kívülálló számára összetéveszthető a kettő, akkor nagy valószínűséggel helyt fog adni a felperes keresetének. Azt kell megállapítani, hogy történt-e jogosulatlan névhasználat. Az összegről egyébként szakértők is segítenek majd dönteni, akik azt számolják ki, mennyire áll arányban a követelés az okozott kárral. A kétszázezer forintos napidíjat én túlzónak találom – mondta dr. Bacsek György, aki szerint egy ilyen per évekig elhúzódhat.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090634_auto_resized.png
origo.hu

Nagy az aggodalom Szilágyi Áron drámai sérülése miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26470_resized.jpg?avcount=1711717812
origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17075050_auto_resized.jpg
ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089945_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26469_resized.jpg?avcount=1711717812
origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089365_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Elismerésre méltó átalakulás: 33 kiló mínusszal ma már boldogan néz tükörbe Adrienn

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711717812
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdöbbentő, babahírt közölt máris a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/Z8rwq_CfbNiXhHhu0NaJpJktX4FR1EXyD8kgiv7cvas/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk5OTk0OTAyMjMxYzQ1OTFhYTA2MGE3NTBjNDRmZTAx.jpg
Vallomás

Makranczi Zalán kitálalt a Szinetár Dórával való házasságáról

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/LCJKiSzTBvHuApXX4j_M64L3eEWQnW87jW3jwK-M6ks/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNiM2FlZWI5MGJlMDRjMTBhNWM5ODBkZTZhZTEyMWQ2.jpg
Bejelentés

Nagy bejelentést tett a TV2 a legnépszerűbb műsoráról