Celeb

Többmilliós közös költséggel tartozik Havas Henrik

GYLF

Létrehozva: 2016.11.12.

<p>Hitelképtelenné vált a Barátok közt legendás háza. Az ok: Havas Henrik az elmúlt másfél évtizedben nem szeretett közös költséget fizetni. Milliókkal tartozik – árverezés jöhet.</p>

Forrás: Bánkúti Sándor

12,5 millióért jutott a XIX. kerületi önkormányzattól 2001 környékén Havas Henrik ahhoz az egykor moziként működő ingatlanhoz, amely a Barátok közt című sorozatban mint Mátyás téri ház látható. Nos, a ház valódi lakói kerültek most kellemetlen helyzetbe.

A riporter iskolát akart nyitni az épületben, így számos kötelezettséget is vállalt, amelyeknek köszönhetően a felújítások éveken át tartottak. A hatalmas gépekkel tönkretett udvart viszont a lakóközösségnek kellett rendbe hoznia, a suli ugyanis mégsem nyithatott meg, mert nem kapott rá engedélyt. Az eredetileg több mint nyolcszáz négyzetméteres ingatlanból, miután kétszintessé alakították, közel ezerötszáz négyzetméter lett. Havas már 2003-ban meghirdette azt 310 millióért, a vételár huszonnégyszereséért. Vevő azonban nem akadt. 

A havi közel százötvenezres közös költséget pedig azóta sem nagyon akaródzott állnia, így számos végrehajtás indult már ellene. 2014 óta azonban egyáltalán nem fizet, így jelenleg közel ötmillió forint tartozása van. A közösség nem csak végrehajtást indított, egy éve árverezésre is bocsátották az ingatlant. Nyilatkozni egyikőjük sem szeretne névvel, arccal, de a Borsnak többen is készségesen meséltek az ügyről, amelynek köszönhetően a legendás ház lakói hitelképtelenné is váltak.

Havas Henriket telefonon értük el, első körben készségesen és hosszasan kifejtette az álláspontját az üggyel kapcsolatban, majd később ismét jelentkezett. A jövő hét elején beszélne részletesen az ügyről.

Havas munkatársunknak mindenesetre most annyit elárult: a 2000-es évek elején kereste meg őt az akkori fideszes polgármester, hogy nincs pénzük az egykori Ady mozira. Egy műemléki védettséget is élvező wekerlei épületrôl volt szó, amely a kispestiek számára „A mozi”-t jelentette. Mindenkit személyes, nosztalgikus élmények fûztek hozzá.

Havas azt mondta, kétszázhatvanmilliót költött az épületre, ahol bölcsészkart szeretett volna indítani, de a bolognai oktatási rendszer bevezetésével erre nem nyílt lehetősége. 

A Tanár úr nem csak a Wekerle-telepi Társaskörnek, a ház gondnokának is adott kulcsot, hogy ingyen és bérmentve használhassák az épületet. Sokan szerették volna közösségi célokra használni a házat, egészségügyi intézményre is szükség lenne a környéken, a város vezetése azonban nem volt hajlandó áldozni erre. Havas szerint ugyanis Wekerlén fôleg Fidesz-szavazók laknak, míg az Ady Endre út túloldalán szocialisták. Havas szerint akkor döntötte el, juszt se fizet több közös költséget, amikor a polgármester arról tájékoztatta, a „wekerleieknek” ő nem vesz semmit.

Havas elmondta, az ingatlan 255 milliót ér, és 1,8 milliós tartozásról van tudomása. Türelmesen vár a választásokig, és ha senkinek nem kell, nyit egy diákszállót benne. Addig meg ül az irodájában, és jókat nevet a politikusokon. 

Gajda Péter: Nincs pénz

Kispest polgármestere szerint szó sincs politikáról.

– Egykor tízmillió plusz áfáért adta el a Fidesz ezt az épületet Havasnak, aki legutóbb emlékeim szerint háromszázmilliós ajánlatot adott az önkormányzatnak. Ha Havas úr, aki egy kiváló üzletember, nem tudja ezt működtetni évek óta, akkor mi hogy tennénk? Ezt fent is kell tartani, és ennyi pénzünk egyébként sincs. Jelen állapotában használhatatlan, legalább százmilliót kellene még költeni rá. Nem véletlenül árulja évek óta és hiába.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088809_auto_resized.png
origo.hu

"Eredeti cicije van?" – kikérdezte barátja a Házasság első látásra szereplőjét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26455_resized.jpg?avcount=1711670417
origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088538_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091973_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089235_auto_resized.jpg
ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091834_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26454_resized.jpg?avcount=1711670417
origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17043919_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Új élet a városon kívül, egy kortárs stílusú otthonban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091872_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711670417
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090910_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyerekként is nehéz volt, na de most megbirkózol-e ezzel a helyesírási teszttel?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/DiRPy-3nPJr4CQIBkYbPdtZrNwj6_B8PPulljWoyLFY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IyNDc5NTBmMjJkODQwZTE4NGUxNWFkY2ZkNDZmNjA3.jpg
Kapcsolat

Megyeri Csilla szakításáról pletykálnak. Újra...