Celeb

Több sztárt is átverte a csaló producer

Bors

Létrehozva: 2016.07.23.

<p>A börtönviselt T. Ádám ellen rendőrségi eljárás folyik, művészeket, befektetőket szedett rá. A producer azt mondja, már rendezte a tartozásokat. Gryllus Dorka párja, Simon Kornél azonban állítja, 650 ezer forintnak ütheti bottal a nyomát.</p>

Jelentős kárt okozó csalás miatt már volt börtönben, tavaly szabadult. Időközben újabb ügy indult ellene hasonló bűncselekmény gyanújával – az önmagát producernek nevező T. Ádám körül azonban egyre-másra gyűlnek a károsultak. A férfi legutóbb az Édes Anna musicallel tervezett országos turnét, a befektetőktől összeszedett milliók nagyobbik része azonban eltűnt, és sokan az előző közös tervekbe fektetett pénzüket vagy a munkájukért járó bérüket is hiába várják. 

A Bors megtudta, a férfi tevékenységének köszönhetően most újabb nyomozás in­dult egy vidéki rendőrsé­­­gen.

„Az ön által kérdezett ügyben a Tatabányai Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást . Az ügyben több tanút hallgattak ki ez idáig a nyomozók. A pontos kárérték megállapítása folyamatban van” – közölte a Bors megkeresésére a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

A közösségi oldalon idén márciusban a Kozmix együttes egyik tagja, Horváth Zsolt, azaz Hozsó hozott létre egy csoportot, ahová azokat az embereket gyűjtötte össze, akiket T. Ádám megkárosított. A zenész egy hosszas bevezetőben össze is foglalta „barátja” ténykedését. 

„(…) Talán én vagyok az, aki a legjobban és legrégebben ismerem Ádámot. Hosszú évek óta mellette álltam és segítettem neki. Hosszú évek óta súlyos milliókkal tartozik, és bárkinek, akinek bemutattam az ismerőseim közül, mindenkit betalált ilyen-olyan kihagyhatatlan üzleti ajánlattal, és bizony sikerült is nagyon sok embert becsapnia, átvernie. Amire most fel szeretném hívni a figyelmeteket, az a következő. Semmilyen félrevezető, ártatlannak tűnő szánalmas önsajnáltató információt vele kapcsolatban ne higgyetek el neki, mert ezzel próbálja a környezetét manipulálni. Így kutat még olyan barátok után, akik még nem fordultak el tőle, akiket még nem tudott becsapni, lehúzni. Csak én tudok kb. 15–20 emberről, akit átvert” – olvashatóak a világhálón Hozsó sorai, amelyekben azt is kiemeli, az ő életét is alaposan megkeserítette a férfi.

Informátorunk szerint ugyanis a producer rengeteg olyan be­fektetőt rövidíthetett meg, akiket Hozsón keresztül ismert meg, egyikőjük lehet az, aki most újabb feljelentést tett a férfi ellen. A világhálón a zárt csoportban is rengetegen beszámolnak arról, hogyan rövidítette meg őket a producer, és mennyivel.

A másik oldalon ott vannak azok a színészek, sminkesek és alkotóművészek, akik az Édes Anna előkészületeibe fektették a munkájukat. 

Simon Kornél már évek óta várja a pénzét a producertől, a népszerű színészt, Gryllus Dorka párját telefonon értük el.

– Épp egy próbán vagyok, de igen, tartozik nekem, hatszázötvenezer forinttal – erősítette meg, majd elfoglaltsága miatt bontania kellett a vonalat.

Az Édes Anna musical turnéját szeptember 8-i indulással jelenleg tizenegy városba hirdetik, a legnagyobb online jegyértékesítő oldalon egyelőre a darab sincs fent.

Aleska okosabb

Az óvatossága segített Sáfrány Emesén, Aleskán.

– Azon kevesek egyike vagyok, akik megkapták a pénzüket. Már az elején tapasztaltam, hogy sok a zavaros dolog, és csak úgy mondtam igent, ha előre megkapom a béremet. Hetekig próbákra jártam, énekórákat vettem, nem nagyon érte meg ez nekem. Tudom és láttam, mások sokkal rosszabbul jártak – mondta Aleska, aki színészmesterségre váltott.

T. Ádám: nincs gyanúsított 

Pénteken telefonon jelentkezett nálunk T. Ádám, aki Horváth Zsolt Hozsóval közösen ült a vonal végén, hogy tisztázzák a helyzetet. Ádám a Borsnak elmondta, miért alakulhatott ki ez a helyzet.

– Aki a produkcióban dolgozott, az a jövőben is a produkció­ban dolgozik majd. Szeptemberben indul az országos turné. Vannak, akik próbálnak lejáratni minket minden fórumon. Valóban van egy feljelentés a tatabányai kapitányságon, de nincs gyanúsított, és nem is lesz. Valaki finanszírozta, de nem tudtuk időben megcsinálni, csak most tudjuk majd, így minden rendeződik – magyarázta a producer, aki a korábbi ötvenmilliós bukást az Érinthetetlenekkel kapcsolatban sem tagadta.

– Nyugodtan fel lehet hívni Simon Kornélt, nincs már ez az adósság felé.

(Simon Kornél a cikkünben olvasható nyilatkozatát pénteken tette – a szerk.)

Hozsót arról is megkérdeztük, miért hozta létre akkor azt a Facebook-csoportot, amelyben ő is Ádám adósságairól szeretett volna tisztán látni.

– Ez a csoport már okafogyottá vált, nincs köze az Édes Annához – mondta a népszerű zeneszerző.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151067_auto_resized.jpg
origo.hu

Így változtak meg az Agymenők sztárjai az elmúlt évek alatt - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27348_resized.jpg?avcount=1713870910
origo.hu

Nagy a baj: katonákat küld Ukrajnába az Egyesült Államok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150240_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Citromos kölespuding: egy igazán különleges édesség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155182_auto_resized.jpg
vg.hu

Nagy Márton: azt fogom javasolni, hogy a kormány avatkozzon be az üzemanyagárakba

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17147852_auto_resized.jpg
ripost.hu

A csillagok nem hazudnak: ebből a 3 jegyből lehet milliomos

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153213_auto_resized.jpg
vg.hu

Új utat kap a kecskeméti Mercedes-gyár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27344_resized.jpg?avcount=1713870910
origo.hu

Meglepő véleménye van a modellkedésről Kiszel Tünde lányának

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153882_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Galajfű, a pajzsmirigy doktora: ezért érdemes a teáját fogyasztani

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154911_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szülinapos: hatéves lett Lajos herceg. Tündéri, mivel készült neki Katalin hercegné – Galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713870910
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155454_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/JdMEksRbsjnV3HwnYJmS62XsEGtSPAA8qY4hUP0G_1c/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA3MTk5MDJmZjA0OTRhMzhhZWIwMzY3MjUyMWJmNzA0.jpg
VÉGE

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/lfelAS4BI7Khp-pXJCdkfrh4dZ4HvkH5DhQHWSUXDbs/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBkZWE4Y2M4OTk3NDRkYmY4MTBiNzM0ZjVkNmJkZjI0.jpg
Babavárás

G.w.M nagy bejelentést tett születendő gyermekéről: "Majd az utolsó előtti pillanatban..."