Tizenhét év után tér vissza Endrei Judit

Tizenhét évnyi önkéntes száműzetés után újra saját műsort vezet Endrei Judit. A volt tévés Fodor János hívására ült ismét mikrofon mögé.
Tizenhét évnyi önkéntes száműzetés után újra saját műsort vezet Endrei Judit. A volt tévés Fodor János hívására ült ismét mikrofon mögé.

Endrei Judit a kereskedelmi televíziók beindulása előtti korszak egyik legnépszerűbb műsorvezetője volt, 1998-ban aztán váratlanul búcsút intett a média világának.

– Komoly döntés volt, és tartottam is hozzá magam. Valahogy kikoptak a műsorok alólam, újakra nem kaptam felkéréseket, a helyzetem nagyon bizonytalanná vált, nem akartam méltatlan helyzetben ma­radni a tévében – árulta el döntése okát a 61 éves Endrei Judit, akit akkoriban az segített át a váltáson, hogy megjelentette első könyvét, amit aztán több is követett.

– Lényegében az elmúlt tizenhét évben ugyanazt csináltam, mint a televíziózásban: egészségről, kultúráról és emberekről szóltam a köny­veimben, a közönségtalálkozókon és a jószolgálati munkám során.

Judit egykori tévéskollégája, Fodor János nemrégen elindí­tott egy internetes rádiót, amely kimondottan a nőket szol­gál­ja, a nők közösségét akarja építeni.

– Két órát kaptam a Rádió Bézsben, ahol azzal foglalkozhatok, amit szeretek és érdekel. Bízom benne, hogy másokat is. Soha nem rádióztam, semmilyen tapasztalatom nem volt. A Korhatártalanul első adása korrektül le­ment, szerintem egy­re javul, remélem, lesz olyan, amikor azt mondom: na, ez már nagyon jó volt. Tanulom, élvezem. Annak, hogy nem térek vissza a nagy médiumokba, az az oka, hogy er­re az Endrei Judit­ra ott valószínűleg nincs szükség. En­nél a rádiónál viszont így szeretnek, amilyen vagyok.