Titokban operálták a magyar olimpiai bajnokot

Húsz hónapja, hogy egy teherautó elgázolta a biciklivel haladó négyszeres olimpiai bajnokunkat, de a rendőrség még ki sem hallgatta. A fuvaros cég pedig arcpirítóan kevés összeget fizetne neki kártérítésként.
Húsz hónapja, hogy egy teherautó elgázolta a biciklivel haladó négyszeres olimpiai bajnokunkat, de a rendőrség még ki sem hallgatta. A fuvaros cég pedig arcpirítóan kevés összeget fizetne neki kártérítésként.

Darnyi Tamás és felesége, Jónás Rita évek óta él Floridában, húsz hónappal ezelőttig nem is volt ezzel semmi gond. Ekkor az úszó feleségének indult virágért, biciklivel a tengerpartra. Kanyarodás közben elsodorta egy teherautó, majd elhajtott. A sofőr végül meggondolta magát, visszament a földön fekvő áldozatához. Tamásnak a kulcscsontja tört el - írja a Story magazin. A baleset óta a rendőrség még ki sem hallgatta Darnyit, a cég pedig bocsánatkérés helyett a valaha volt legeredményesebb férfi úszó olimpiai bajnokunkra próbálja ráfogni a balesetet.

Rónai Péter, ügyvéd szerint a gázolót alkalmazó cég azzal védekezik, a sofőr kitette az irányjelzőt. Mivel érezte, hogy valaminek nekiment, visszament a helyszínre. A kiérkező rendőrök már eszerint vették fel a jegyzőkönyvet, amibe az került, Darnyi figyelmetlensége okozta a balesetet. Mivel az úszó nem beszél jól angolul, ráadásul sérült is volt, még kevésbé tudta elmesélni az esetet. Pedig szerinte az úgy történt: a furgon befordult és ráhúzta a kormányt.

Annak ellenére, hogy a cég szerint alkalmazottjuk nem hibázott, tízezer dolláros kártérítési ajánlattal álltak elő. Az ügyvéd szerint ez az ajánlat viszont annyira sértően kevés, hogy ellenajánlatot sem tesznek. A felháborodás egyébként azért is indokolt, mert Darnyinak még mindig nem jött rendbe a keze. Gyakran fáj, annak ellenére is, hogy a baleset után hazautazott, hogy Magyarországon műtsék meg. Így is szinte biztos, hogy maradandóak a sérülései: megsérülhettek az idegek is, zsibbad a karja, jelenleg is fizikoterápiás kezelésre jár. Fájdalmai miatt viszont a megélhetése is veszélyben: sem úszni, sem edzést tartani nem tud úgy, mint a baleset előtt.

Az ügyvéd szerint egy világklasszis úszó esetében a százezres, sőt millió dolláros kártérítés sem kizárt. Rónai úgy fogalmaz, egy igazi ikon csontja többet ér, ráadásul ő ma is az úszásból él, de bármennyit is nyernek, azt Darnyi jótékony célra fogja felajánlani.