Titokban műtötték meg Korda Györgyöt

Új módszernek köszönhetően újul meg Korda György hajkoronája. Az önmagára mindig és mindenben igényes művészhez Venezuelából érkezett szakember.
Új módszernek köszönhetően újul meg Korda György hajkoronája. Az önmagára mindig és mindenben igényes művészhez Venezuelából érkezett szakember.

Ő az, aki a kar­rierje során minden egyes fellépés vagy tévéfelvétel alkalmával úgy állt színpadra vagy a kamerák elé, mint akit a skatulyából húztak ki. Egyedileg gyártott, jó minőségű, a legutolsó divat szerint készült öltönyök. Egyedi bőrcipők, parfüm és csodás hajkorona – legyen szó egy szabolcsi falunapról vagy teltházas nagy koncertről.

Eljött azonban az idő, amikor már kizárólag parókával állt kamera elé, annyira zavarta kopaszodó feje: nem csoda, hogy Korda György már többször is hajbeültetésre szánta el magát. A Bors megbízható forrásból megtudta, ezúttal egy magyar szakember által megálmodott módszerrel, egyetlen nap alatt varázsoltak új frizurát a táncdalénekesek királyának fejére.

Dr. Mantse Tamás édesapja görög, Kanadában nőtt fel és kezdett el praktizálni, végül a plasztikai beavatkozások ős­hazájában, Venezuelában lett „egyeduralkodó”, ami a hajakat illeti.

– Húsz éve a hajbeültetés a szakterületem, egy venezuelai nyaralás során jöttem rá, hogy ott senki nem foglalkozik ezzel. Erre építettem a karrierem – mondta a Borsnak a sebész.

– Öt évvel ezelőtt egy új eljárást fejlesztettem ki, amelynek köszönhetően már nem kell hetekig bujkálni vagy szabadságra menni egy hajbeültetést követően. A világon egyedüliként ugyanis a páciens tarkójáról úgy veszek ki hajhagymákat, hogy nem borotválom le előtte, csak ollóval vágom rövidebbre. A környéken meglévő hajkoronával így könnyen eltakarható a seb. Ezzel a módszerrel operáltam meg Korda urat is, de neki nem elsősorban a homlokán található kopaszodást fedtük le, hanem a feje tetején, oldalán levô ritkásabb részeket. Egy ilyen beavatkozás sokszor hat-tíz órán át is eltart – magyarázta az eljárást dr. Mantse.

Korda György legutóbb három évvel ezelőtt, egy hazai klinikán futott neki a hajdúsításnak. Felesége, Balázs Klári akkor azt mondta, nem a beavatkozás, a gyógyulás viselte meg jobban az ő Gyurikáját, az apró sebek behegedése ugyanis iszonyatos viszketést eredményezett a koponyáján. Most ismét felhívtuk az énekest, hogy a köz­elmúltban elvégzett operációval kapcsolatban is kikérdezzük.

– Harminc évvel ezelőtt a világ leghíresebb hajbeültetője, Walter Unger csinálta meg elő­ször a hajamat, Kanadában – mondta a Borsnak Gyuri bácsi. – Most kiderült, Mantse doktor úrtól tanult. Akkor ez hatalmas tortúra volt: elkábítottak, alig tudtam két szót beszélni, belelógatták a fejem valami vödörbe. Utána tele voltam apró drótokkal.

Mint egy földönkívüli, úgy néztem ki. Most is érzéstelenítéssel kezdődik, ami kicsit kellemetlen, de utána semmit nem érez az ember, egy csepp vér sincs. Volt egyszer egy Amerika – háromórás film volt, mire befejeződött, kész lettünk, és két nap múlva felléptem. Ha az én koromban ezt megcsináltattam, és semmilyen rossz érzésem nem volt, bátran merem javasolni a kopaszodóknak. Nem mindenkit, de engem világ életemben zavart, hogy kevés a hajam – magyarázta a 75 évesen is hiú énekes.

Egyre népszerűbb a „hajazás”

Az elmúlt években egyre több ismert ember vállalta: hajbeültetéstől várja a szépülést, a fiatalkori tincseket. Így volt ez Győrfi Pállal, a mentőszolgálat szóvivőjével, Bajor Imrével, Zámbó Árpyval és a Csillag születik egykori felfedezettjével, Vásáry Andréval is.