Tisztogatás a köztévénél: újabb fejest rúgtak ki

Ismét egy vezető beosztású munkatársától vált meg az MTVA – értesült a Bors. Ezúttal A Dal műsoráért is felelős, Nyitrai Kata 20 év után távozott a köztévétől.
Ismét egy vezető beosztású munkatársától vált meg az MTVA – értesült a Bors. Ezúttal A Dal műsoráért is felelős, Nyitrai Kata 20 év után távozott a köztévétől.

Továbbra sem nyugodhatnak meg az MTVA munkatársai, a jelek szerint ugyanis még nincs vége a közelmúltban elkezdődött tisztogatásnak. A Bors decemberben elsőként számolt be az idei A Dal zsűrijének átalakításáról, Csiszár Jenő Duna TV-hez igazolásáról, majd arról, hogy a Ridikül és a Magyarország, szeretlek! műsorvezetőjét, Jakupcsek Gabriellát is száműzték az állami tévétől.

Most Nyitrai Katának, a gyermek, ifjúsági és szórakoztató műsorok főszerkesztőjének köszönték meg húszéves munkáját. Megkerestük a jelenleg külföldön tartózkodó, kirúgott főszerkesztőt, de nem kívánt nyilatkozni a történtekről.

Nyitrai Kata neve egyébként az évek alatt olyan műsorokkal fonódott össze, mint a Szerencseszombat, a Virtuózok, vagy éppen a Magyarország, szeretlek!, amelyben a közelmúltban debütált Tatár Csilla.

A főszerkesztő eltávolítása azért is különösen meglepő, mert az ő szerkesztőségéhez tartozik az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatója, A Dal is. Márpedig ez a produkció a közszolgálati csatorna legnépszerűbb műsora, „zászlóshajója”, amelynek hat részéből még csak két adást láthattak a nézők. Nem megszokott eljárás egy ilyen fontos műsorért felelős vezetőt „menet közben” leváltani.

Egyelőre nem tudni, ki veszi át a felelős szerkesztői pozíciót Nyitrai Katától, az MTVA sajtófőnöke, Nagy Csilla ezidáig nem válaszolt a Bors ezt firtató kérdésünkre.