Tilla beszélgetve neveli a fiait

Olyan, mint egy nyakigláb, örökmozgó kamasz, nehéz elképzelni, hogy három nagy fiú édesapja. Klassz srácok, ezért kíváncsiak voltunk, milyen apa Tilla.

Mekkorák a fiai?

Andor tizenkilenc, Simon tizenhat és a kicsi, Félix nyolc és fél éves. Nagyon különbözőek, a legnagyobb már a saját életét éli, a középső is a barátaival lóg, a kicsivel vagyok együtt a legtöbbet. Ha három gyereked van különböző korosztályból, akkor többfajta életet kell élned. Ami nagyon jó, hogy a nagyok is szeretnek otthon lenni, nem menekülnek. Mi pedig a feleségemmel szeretünk bázis lenni. Nálunk örökös jövés-menés van, a fiúkkal jönnek a bará­taik is. Ezt a fajta nyüzsgést szeretjük nagyon.

Mit szoktak csinálni együtt?

A közös programokat szeretem. Sokkal jobban bírom, ha megyünk kirándulni, úszni, bringázni, snowboardozni, mintha csak ücsörgünk. Mindegy mit, csak csináljunk valamit.

Már csak a legkisebb fia bulizik vele a fesztiválokon © Zsolnai Péter

Hányadik gyereknél jött bele igazán az apaságba?

Soha nem jöttem bele semmibe. Van, akit megvisel, ha apuka lesz, engem nem, pedig nem voltam családcentrikus. Egyszer csak mindenfajta átmenet nélkül lettem apuka, ami egyáltalán nem viselt meg, nem okozott semmifajta törést.

Milyen típusú édesapának tartja magát?

Azt nem tudom, milyen fajta apuka vagyok. Nehéz megmondani, ahogy azt is, mi a jó a gyereknek. Nem vagyok szigorú. Szerintem az a legjobb, ha beszélgetünk a gyerekkel. Az odafigyelés beszélgetést jelentsen. Az biztos, hogy laza vagyok, nem helyezem magam föléjük, nem osztogatok parancsot, elég szabadok. Azok a fiatalok, akik így nőnek fel, sokkal kommunikatívabbak, szót értenek veled. Ezért ma már sokkal kisebb a generációs szakadék. Az igaz, hogy jóval nagyobb a szájuk, de ez világjelenség. Egyszer csak elkezd kiabálni, magával foglalkozni. Azt mondja, hogy én ez vagyok, ezt akarom csinálni az életemmel. Na, akkor jönnek a nagy dolgok. Erről jut eszembe, ne felejtsük el, hogy hamarosan kezdődik a TV2-n a Ninja Warrior és a Sztárban Sztár.

Hogy felejthetnénk el! Nyilván büszkék önre a fiai, valamelyikük követi majd a pályán?

Ezt még korai lenne megmondani, fogalmam sincs. Néhány év múlva azonban a média már nem ugyanazt jelenti majd, amit most. A klasszikus televíziós műsorvezetés mellett számos olyan médiajelenlét van, amely ugyanaz, de más formátum. Gyorsan változó világban élünk.

Legközelebb a Kenyérlelkén lesznek láthatóak Tillával gyerekei

Kinn volt a Sziget Fesztiválon a feleségével és a legkisebb fiával. Annyira helyesek voltak.

Ott volt a két nagyobb fiam is, de ők már a barátaikkal buliztak. Most vasárnap, augusztus 20-án is lesz egy ingyenes fesztivál, a III. Kenyérlelke, a MOM Kulturális Központban, amelynek a szervezője vagyok. A gyerekeim besegítenek, dolgoznak a rendezvényen. Szívügyem ez a fesztivál.

Ezt nem mondja komolyan!

De. A Kenyérlelkén szigorúan csak természetes alapanyagokból készült, kovászos kenyerek lesznek. Betyárjók. Komoly kenyérforradalom zajlik ma Magyarországon. Azért küzdünk, hogy minél jobb minőségű kerüljön az asztalokra. Együnk jót, egészségeset!