Tévés stáb kísérte a bulizó Kósát

A debreceni televízió stábot küldött Új-Zélandra, hogy a város volt polgármesterének magánjellegű útjáról forgasson anyagot. Közpénzből.
A debreceni televízió stábot küldött Új-Zélandra, hogy a város volt polgármesterének magánjellegű útjáról forgasson anyagot. Közpénzből.

Óriási vihart kavartak a Bors múlt heti cikkei, melyekben arról számoltunk be, hogy a Fidesz ügyvezető alelnöke a költségvetési vita kellős közepén Új-Zélandra utazott egy kisebb társasággal, a Rolling Stones koncertjére.

A volt debreceni polgármester fejenként egymillióba kerülő magánútjáról a hétvégén újabb részletek derültek ki, például az, hogy Halász Jánoson, annak fián és Kósa titkárnőjén kívül a Debrecen Televízió néhány munkatársa is jegyet váltott az örök tavasz szigetére induló járatra.

A cívisvárosban azt beszélik, hogy Kósa magánútjáról is készítettek felvételeket, melyeknek sorsa egy­előre ismeretlen, vagyis nem tudni, hol, kinek és milyen körülmények között vetítik majd le, ha egyáltalán levetítik valahol.

A dolog pikantériája, hogy az ország második legnagyobb városának televíziója közpénzből működik, vagyis bármelyik adózó honfitársunknak joga lenne megtudni, mire költenek a költségvetésből, a munkatársak mégis mélyen hallgatnak.

A Bors újságírója hétfőn reggel felhívta a Debrecen Televíziót, arról érdeklődve, hogy valóban kiutazott-e egy stáb, de a kérdésükre szűkszavú válasz érkezett: – Ilyen jellegű információkat nem szoktunk kiadni – mondta a magát megnevezni nem kívánó ­férfi, aki ugyanakkor nem tagadta, hogy kollégái el­utaz­tak Kósáékkal.

Kósa Lajos tegnap már Budapesten, a Parlamentben volt, de útjáról érdemben senkinek sem nyilatkozott.