Celeb

Terhelő vallomást tett fiára Szilágyi István özvegye

Bors

Létrehozva: 2020.05.16.

Szilágyi István özvegye úgy döntött: nem hallgatja el az igazat a hatóságok elől. Még akkor sem, ha ezzel hozzásegíti fiát sokévnyi büntetéshez. A <a href="https://ripost.hu/sztar/szilagyi-istvan-joli-neni-vallomas-rendorseg-tragedia-halal-gyilkossag-nyomozas-rendorseg-video-2417839/" target="_blank">Ripost</a> megtudta: a korábbi híresztelésekkel ellentétben tett vallomást a rendőrségen, és azon nem áll szándékában változtatni.

Forrás: Ripost

Szilágyi István özvegye a Ripostnak több interjúban is elmondta, hogy a történtek ellenére szereti a fiát, és reménykedik abban, hogy még életében viszontláthatja Pétert. Az asszony ugyanakkor szeretne igazságot szolgáltatni elhunyt férjének, akivel 50 évet éltek házasságban. Joli néni a szívével ugyan megbocsátotta fia szörnyű tettét, de az eszével tudja, hogy nem állhat ki mellette sem a nyomozás, sem pedig a bírósági tárgyalások során. A Ripost megtudta: az asszony részletes vallomást tett a rendőrségen annak ellenére, hogy közben a szíve szakadt meg... 

Jolika néni elmondta a nyomozóknak:

Péter azért „kattant be” május 3-án reggel, mert nem volt otthon egyetlen szem nyugtató sem, és a családnak nem volt pénze arra, hogy kiváltsák a receptet.

A színészlegenda és a szobrászművész egyetlen gyermeke ekkor önmaga ellen fordult, és a saját fejét verte az ágykeretbe. Szilágyi István ezért szólt rá, de a jószándékú figyelmeztetés csak olaj volt a tűzre. Péter az idős édesapja ellen fordult, mint korábban már annyiszor, de ezúttal édesanyja könyörgésére sem állt le, és egy kalapáccsal halálos ütést mért Szilágyi István fejére, majd meg is rugdosta az édesapját.

Joli néni mindennek szemtanúja volt… Ő szaladt segítségért a szomszéd kisboltba, ahonnan értesítették a rendőröket. Az idős asszony tisztában van azzal, hogy a jog szerint nem lett volna köteles terhelő vallomást tenni a saját fiára, de ő úgy döntött, nem él ezzel a lehetőséggel. Már csak azért sem, mivel a tragédia után két nappal, éppen a Ripost kamerájának ismerte be, hogy a 49 éves Péter volt az elkövető:

Pétert leültetik, ez biztos! Nekiment az apjának és megölte… Hát ez borzasztó, ilyet csinálni!

 – mondta akkor az özvegy, aki most is úgy érzi, nem lenne igazságos néhai férjével szemben, ha megtagadta volna a vallomástételt. 

– Igen, tettem vallomást a rendőrségen... Azt mondtam el pontosan, ami történt. Tisztában vagyok vele, hogy lett volna jogom megtagadni a vallomást, de úgy gondolom, hogy így lesz igazságos Pistával szemben. A továbbiakban is az igazat fogom mondani, miért hazudnék? Legfeljebb azt mondom, majd, hogy tartózkodom, hiszen úgy is le van írva, amit mondtam. Az első vallomásomat fogom fenntartani… – nyilatkozta a lapnak Joli néni, aki mindezek ellenére is abban reménykedik, hogy Péternél használ a jelenleg alkalmazott pszichiátriai kezelés, és előbb-utóbb meglátogathatja őt.

Nem találkozhat a fiával

Jolika néni minden vágya, hogy meglátogassa a fiát, akit jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartanak megfigyelés alatt. A látogatásra azonban egyelőre nincs lehetősége az édesanyának, és úgy tűnik, hogy jó ideig nem is lesz. Az ügyészség egyelőre annyit engedélyezett, hogy Péter édesanyja csomagot küldhessen a fiának, de mivel ő tanú lesz a büntetőügyben, nem találkozhatnak. A Ripost által megkérdezett ügyvéd szerint ez így is van rendjén.– Ha egy bűncselekmény gyanúsítottja és a tanú között szoros rokoni kapcsolat van, és a tanú szeretne a terhelt kapcsolattartója lenni, értelemszerű, hogy a nyomozati szakban erre nincs lehetőség. Ennek oka, hogy fennáll a befolyásolás lehetősége. Ez természetesen a bírósági szakra is igaz, még akkor is, ha ma már a bíróságnak lehetősége van arra is, hogy egy visszavont vallomás esetén a korábbit vegye alapul, és ne fogadja el az új vallomást. Ennek értelmében az a legvalószínűbb, hogy a tanú, csak az ítélet jogerőre emelkedését követően léphet kapcsolatba az elkövetővel – mondta a lapnak általánosságban dr. Tran-Dániel ügyvéd.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090027_auto_resized.png
origo.hu

Húsvéti kvíz: Ön tudja a választ az ünneppel kapcsolatos kérdéseikre?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26455_resized.jpg?avcount=1711669512
origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091973_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086839_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091966_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26454_resized.jpg?avcount=1711669512
origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090407_auto_resized.jpg
travelo.hu

Csoda szép virágok nyílnak a Bükkben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711669512
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088538_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090910_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyerekként is nehéz volt, na de most megbirkózol-e ezzel a helyesírási teszttel?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/DiRPy-3nPJr4CQIBkYbPdtZrNwj6_B8PPulljWoyLFY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IyNDc5NTBmMjJkODQwZTE4NGUxNWFkY2ZkNDZmNjA3.jpg
Kapcsolat

Megyeri Csilla szakításáról pletykálnak. Újra...