Teljesen megtört Lajcsi a börtönben

A csonttá és bőrré fogyott zenésznek egy kis faág volt a karácsonyfája, és az ügyvédje szerint kikészült a szerrettei nélkül töltött karácsony miatt. 
A csonttá és bőrré fogyott zenésznek egy kis faág volt a karácsonyfája, és az ügyvédje szerint kikészült a szerrettei nélkül töltött karácsony miatt. 

Míg mások szeretteik körében gyújtottak gyertyát, lakomáztak, Lagzi Lajcsi zárkatársaival karácsonyozott. Minden eddiginél nehezebb napok lehetnek a trombitaművész mögött, aki több mint három hónapja ül előzetesben lopás és vesztegetés gyanújával. A Bors úgy tudja, Lajcsit alaposan megviselte a magány. Csak az ügyvédjeivel tarthatja a kapcsolatot, akik közül dr. Fröhlich Krisztián igyekszik minél többször meglátogatni őt.

– Fizikailag Lajcsi kiváló állapotban van – mondta hétfőn a Borsnak az ügyvéd, aki épp látogatóban volt a zenésznél, majd a benti karácsony kapcsán is elárult néhány részletet.

– Egy műanyag palackba állított fenyőág és három szaloncukor. Ez volt az ünnepe. Ügyfelem ennek ellenére bizakodó, és hisz abban, hogy január végéig a nyomozó hatóságok elvégzik azokat a vizsgálatokat, amelyeket a bíróság kért. Ő részletes vallomást tett, és ehhez tartja is magát.

Egy, a családhoz közeli forrásunk azonban azt is hozzátette: az az információ érkezett hozzájuk, hogy Lajcsi lelkileg és testileg sem volt még ennyire megviselt.

– Állítólag rá sem lehet ismerni, olyan sovány. Napi huszonhárom órát van összezárva a cellatársaival, egy órát levegőzhetnek csak. Szoros és szigorú a felügyelet is bent. A szeretteivel nem tarthatja a kapcsolatot, nincs, aki az erőt tartsa benne. A gyilkosokat nem kezelik így állítólag – mondta a család barátja.

Híreink szerint számtalan tanút meghallgattak már az ügyben, amellyel kapcsolatban több mint egy éve nyo­moz­nak. A bizonyítékokat azonban még nem tárták az ügyvédek, így Lajcsi elé sem.

– Perdöntő bizonyítékot egyelőre nem láttam az ügyben, és to­vábbra is az az álláspontunk, indo­kolatlan az ügy­felem előzetes le­tar­tóz­tatása – mondta dr. Fröh­lich.