Tejfölszőke kisbabát vár Gombos Edina

A kubai géneknek köszönhetően a műsorvezető tavaszra várt babája tejfölfehér lehet. A közép-amerikai országban ugyanis az a jellemző, hogy a második gyerek világosabb lesz az elsőnél.
A kubai géneknek köszönhetően a műsorvezető tavaszra várt babája tejfölfehér lehet. A közép-amerikai országban ugyanis az a jellemző, hogy a második gyerek világosabb lesz az elsőnél.

Legenda vagy igaz? Tavasszal kiderül, ekkorra várja ugyanis második gyermekét Gombos Edina és párja, Alberto Costafreda. A házaspár a kubai rokonoktól hallottak miatt biztos benne, hogy babájuk bőre világosabb színű lesz, mint a kislányuk, Miri.

– Van egy kubai mondás, ami szépen fogalmazva így hangzik: az első baba kitakarítja a „kéményt”, így a második már kevesebb színt szed magára – meséli nevetve Gombos Edina. – A viccet félretéve, tényleg nagy esély van arra, hogy a második gyermekünk egészen világos bőrű, akár szőke hajú és kék szemű is lehet. Tudom, ez elsőre furcsán hangzik, de így van. Alberto félig spanyol, a baszk nagypapája pedig világos bőrű és kék szemű. Az én anyukám is ilyen, és szőke is, így nagy eséllyel fehér bőrű gyerekünk születhet.

A TV2 Aktívja műsorvezetőjének persze mindegy, hogy a kicsi milyen árnyalatot örököl, a lényeg, hogy egészséges és boldog gyermek legyen.

Edina most még intenzíven dolgozik, azt mondja, csak a szülés előtt egy-két hónappal vonul majd szabadságra. A pihenésre azonban most is nagy szüksége van, így amikor teheti, elmegy a családjával kikapcsolódni. – Amikor csak tudunk, utazunk. Nemrégiben wellneshétvégére mentünk hármasban – mondja a műsorvezető. – Várandósan azonban nem mindegy, milyen medencébe merészkedik az ember. Most a Bambara Hotelre esett a választásunk, mert itt kifogástalan a wellnessrészleg.

A babavárásról szól most Gombos Edináéknál minden. Például az, hogy kislányuk, Miranda zökkenőmentesen vegye majd tudomásul tavasszal, hogy már nem ő az egyetlen kisgyermek a családban.

– Megszámlálhatatlan olyan történetet hallottunk ismerősöktől, hogy milyen nehéz egy új jövevényt elfogadtatni a testvérrel. Miri most a szemünk fénye, körülötte forog a világ, nyilván nagy törés lesz neki, ha „konkurenciát” kap. Éppen ezért elmeséltem neki – a saját szintjén – a babavárás folyamatát, a születést és az első hónapokban várható változásokat is. Arra is megkértem, hogy segítsen majd a kicsi fürdetésében, pelenkázásában, etetésében, szeretném, ha jó testvérek lennének!