Tatár Csilla: Tabutéma a második gyerek

Tavaly ősszel láthattuk utoljára a képernyőn Tatár Csillát, aki alig két hónappal kisfia, Milán születése után máris visszatér a kamera elé.
Tavaly ősszel láthattuk utoljára a képernyőn Tatár Csillát, aki alig két hónappal kisfia, Milán születése után máris visszatér a kamera elé.

Hiányzott már a képernyő?

Nagyon szeretem a munkámat, de az igazság az, hogy az elmúlt hat hónapban nem hiányzott munka. Most érkezett egy felkérés, ami a következő hat hétre szól. Átgondoltam, igent mondtam, és átprogramoztam az agyamat is, hogy amíg a színpadon állok, tudjak koncentrálni a feladatomra.

© Fotó: Végh István

Hogyan készült a visszatérésre?

Inkább lelkileg kellett ráhangolódnom a feladatra, hiszen az elmúlt időszak, beleértve a várandósságom kilenc hónapját, csak a babáról szólt, minden gondolatom körülötte forgott. Amióta pedig Milán megszületett, ez még inkább így van. Éjszakánként kétszer kelek fel megszoptatni, és nem akarok hazudni: én is nagyon fáradt vagyok. Az adás előtti napokban úgy tervezem, hogy napközben megpróbálok vele együtt aludni, így nem futással vagy edzéssel, hanem pár óra alvással próbálok testileg is felkészülni a szombatokra.

© Fotó: Végh István

Balázs, a férje, hogy fogadta, hogy újra munkába áll?

Mindenben támogatott, és mint mindent, ezt is vele beszéltem meg először. Annak pedig úgy láttam, kifejezetten örült, hogy lesz pár szabad „apa óra”, amit Milánnal kettesben tölthetnek.

Öt kiló felesleg maradt önön a szülés után. Fog fogyókúrázni?

Soha életemben nem fogyókúráztam. Én erre alkalmatlan vagyok, nem bírnék koplalni. Amíg szoptatom a kisfiamat, addig szóba sem jöhet, hogy kevesebb szénhidrátot egyek, ugyanakkor az édességekkel csínján bánok. A kisfiam pocakfájós volt, és hamar rájöttem, ha csokit eszem, az nem tesz jót neki.

Ilyennek képzelte az anyaságot?

Minden képzeletemet felülmúl. El sem tudtam képzelni, hogy ilyen szeretet és ragaszkodás létezik a világon. Hálás vagyok a sorsnak és persze Balázsnak, hogy ezt átélhetem.

Terveznek esetleg még egy kisbabát?

Arra a kérdésre, hogy mikor lesz gyerekem, már Milán születése előtt sem válaszoltam. A gyerekvállalás egy pár legbelső ügye, ezért azt gondolom, hogy ízléstelen dolog egy nőtől azt kérdezgetni, hogy mikor vállal gyereket és hány gyermeket szeretne. Soha nem tudhatod, hogy egy-egy helyzet mögött milyen drámák húzódnak meg.