Celeb

Tasnádi bűntársával ül a vádlottak padján Oszter

GYLF, F. Zs.

Létrehozva: 2016.12.14.

Hiába várták tegnapi tárgyalásán Oszter Sándort a bíróságon, a színész beteget jelentett. Pedig a tét óriási: befolyással üzérkedésért sok évnyi börtönt kaphat.

Az ügyészség szerint ötvenmillió forintot csalt ki Oszter Sándor és hat társa egy olyan bűnözőtől, aki ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben. Az ügy tárgyalása kedd délelőtt fél kilenckor kezdődött a Budapest környéki Törvényszéken, a színészt ötödrendű vádlottként idézték be. 

Az ügynek a színészen kívül hét vádlottja van. Köztük a Tasnádi Péter 2001-es perének negyedrendű vádlottja, akit akkoriban azzal vádoltak, hogy ő bérelte fel Tasnádit és az embereit, hogy 500 ezer forintért „verjék meg, tegyék helyre” haragosát. 

Oszter Sándor mellett ül a következő tárgyaláson az ELTE Jogtudományi Karának egyik docense is (ő a hatodrendű vádlott), de talán az is érdekes, hogy a jelenlegi ügy első számú vádlottja is befolyásos ember, egy volt fogathajtó, aki mint ilyen, jó kapcsolatot ápol magas politikai körökkel. 

A vádirat ismertetéséből kiderült, hogy Oszter és társai azzal az ígérettel csaltak ki ötvenmilliót V. T. Tibortól, hogy az ellene folyó büntetőügyben számára kedvező ítélet születik. A tegnapi tárgyaláson a hét vádlott közül egyedül a színész nem jelent meg, az ügyvédje egy orvosi papírt mutatott be igazolásként. 

– Az ügyfelem hétfőn este előbb telefonon, majd e-mailben értesített arról, hogy az egészségi állapota nem engedi meg, hogy ma megjelenjen – mondta dr. Balogh Gábor ügyvéd a bíróság előtt, amit nem nagy lelkesedéssel fogadott a bírónő. – A bíróság vizsgálja, hogy kirendel-e igazságügyi orvos szakértőt annak megállapítására, hogy okszerű volt a távolmaradása – válaszolta a védőnek.

A keddi napon mindössze a vád ismertetésére volt idő, igaz, ez is egy órán át tartott. A több mint tízoldalas vádiratban újra és újra azt olvasta fel az ügyész, hogy a hét vádlott olykor tíz-, máskor húsz-, alkalmanként egy–két vagy éppen öt- milliót kért el a bűnözőtől azzal az indokkal, hogy befolyásos ismerőseiken keresztül elintézik, hogy megússza az adócsalást.

A vádemelésben az ügyész szorgalmazta, hogy Oszter mindenképpen börtönbüntetést kapjon. A háromrendbeli befolyással üzérkedésért egyébként 2–8 évig terjedő börtönbüntetés kapható. 

A Bors elment Oszter házához, hogy megkérdezze, milyen betegség döntötte le őt a lábáról ezen a fontos napon. A családi háznál hatalmas kerítés és kutyák ugatása fogadott minket. A kapucsengőből pedig egy női hang szólalt meg, feltehetően Oszter Sándor feleségéé, Failoni Donatelláé. Miután közöltük, hogy a színészt keressük, mert a bíróságra nem érkezett meg, rövidre zárta a beszélgetést. 

– Na éppen ezért nem fogom beengedni önöket, mert a férjem beteg. Köszönöm szépen – mondta, és bontotta a vonalat.   

Ez is érdekelhet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rLsNASLz32klBDNttxDyorGsPE21L4wjFgnTh_Dt1dE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMwYjQwNmU4ZTYzZDQ3ZTlhN2NhYmI0NTE3NDk0NmVh.jpg
Tippmix

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/gBh490zB36efX5SC4-FLP_GjbHj6nTFWcBP9yCsbnpU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRjNTJkMzFmNWUxNjQyNTk5NWQ3ZjJjYjExNWJjNTc5.jpg
Kiakadás

Koholák Alexa kiakadt: intim képekkel ostromolják a férfiak a szakítása után