Szulák Andrea kihátrált a Shrekből

Szulák Andrea otthagyta a Shrek musical stábját. A hivatalos verzió szerint túl sok munkát vállalt, bennfentes hírek szerint azonban nem ment vele gördülékenyen a közös munka.
Szulák Andrea otthagyta a Shrek musical stábját. A hivatalos verzió szerint túl sok munkát vállalt, bennfentes hírek szerint azonban nem ment vele gördülékenyen a közös munka.

Szulák Andrea távozott a Shrek című musical stábjából, de azt, hogy önként mondott-e le a szerepéről, nehéz kideríteni. Tény, hogy Szulák szerződtetését hatalmas csinnadrattával jelentették be még hónapokkal ezelőtt, és a leendő Sárkány boldogan is mosolygott a sajtótájékoztatón. Február végén viszont már nem jelent meg a musical farsangi partiján, majd a keddi nagyszabású jelmezes rendezvényen, ahol a májusi premiert reklámozták, egy másik nagyágyú, Tóth Gabi bukkant fel Sárkány szerepében – az alakjára tervezett jelmezben, tökéletes daltudással.

© Fotó: Fórika Attila

Eközben sem Szente Vajk rendező, sem Rosta Mária producer nem beszélt a szerepcseréről, sőt! Mindenki úgy viselkedett, mintha mi sem történt volna. Információink szerint azonban komoly oka van Szulák távozásának: azt beszélik, nehéz volt vele a közös munka. Színészként ugyan profi teljesítményt nyújtott, de nem szívesen vett részt a musical népszerűsítésében, tehernek érezte a kötelező sajtószerepléseket, és a stábbal is akadtak kommunikációs nehézségei.

– Andi zseniális művésznő. Nekem személyesen is jó barátnőm, sajnálom a távozását, de négy színházzal kellett egyeztetni a szereplését. Nem sikerült, pedig igazi sárkány típus, ahogy Tóth Gabi is – mondta a Borsnak Rosta Mária, akit szembesítettünk a Szulák távozásáról szóló pletykákkal. – Ez butaság. Én épp az ellenkezőjét tapasztaltam. Ha nem jönne jól ki a sajtóval, akkor nem mosolyogna ott annyi újság címlapján. Ha ezen múlva egy-egy cikk megjelenése, akkor naponta én is öt újságírót küldenék el gorombán, de nem így van.

Szulák Andrea véleményére is kíváncsiak voltunk. A színész-énekesnőt telefonon értük utol.

– Egyeztetési nehézségek me­rültek fel. Többek között az Operettszínházban készülök premierre. Ez a hivatalos válaszom. Köszönöm a megkeresést – és katt, Szulák letette a telefont.
A próbák már zajlanak, a látványos jelmezek java része elkészült, és a stáb azért dolgozik, hogy az Arénában május 29-én minden nézőt lenyűgözzenek Shrek történetével.