Celeb

Színésztársai Gesztesi Károly keresésére indultak

Fái

Létrehozva: 2020.01.07.

„Mindjárt ott vagyok” – mondta a telefonba, de nem ért oda, ezért kollégái keresni kezdték a városban. Ám a Ferdinánd hídon már csak a lesújtó hír várta őket. Gesztesi Károly elvesztését nem tudja feldolgozni a társulata.

A Bánfalvy Stúdió szinte minden darabjában játszott, a közönség imádta. Állva tapsoltak, és ő külön ovációt kapott. Szombat este is telt házzal várták Szegeden, mint mindig. – Ha állva tapsol a közönség, az a színésznek csodálatos élmény – mondja Bánfalvy Ági a Borsnak elcsukló hangon. – Mondtam neki: látod, Karcsi,mennyire szeretnek? Akkor megölelt, dörmögött az orra alatt, hogy látja. Gondolkodtam, hogy voltak-e előjelek, de nem. Semmi! Jó formában volt, jókedvűen, jó erőben. Há­rom komoly főszerepet játszott, A miniszter félrelép, a Nicsak, ki lakik itt? és a Páratlan páros című darabokban. Száraz Dénes, Kiss Ramóna, Suhajda Dani voltak a partnerei. Kis csapat va­gyunk, együtt élünk, utazunk az országban és külföldre is. Több időt töltünk együtt, mint a családunkkal.

A társulat busszal utazik a vidéki fellépésekre, ahol Karcsinak megvolt a kedvenc helye. Mindig a sofőr mögött ült az ablaknál. Vagy velünk nevetgélt, vagy zenét hallgatott.

– Szombaton úgy tíz perccel a tragédia előtt Karcsi felhívta a producert, Ági férjét, Horváth Csabát.

– Olyasmit mondott, hogy „Csabikám, jó a forgalom, mindjárt ott leszek”. Szegedre mentünk volna, a busznál vártuk. Úgy negyven percig nem tudtuk, hogy mi van. Talán defekt, kereket kell cserélni, vagy kifogyott a benzin. A telefont nem vette fel, ezért Csaba Mezei Réka Lédával elindult megkeresni. Hallották, hogy valami baleset van a Ferdinánd hídnál. Odaértek a helyszínre, beszéltek a rendőrökkel. Akkor, ott tudták meg, mi történt. A színészeket Csaba hazaküldte, és ők nem értették, hogy mi történt.

Ági nem tudja sírás nélkül felidézni azt az estét. Se ő, se a társulat nem képes feldolgozni azt, ami történt.

– Feldolgozni? Még felfogni, elhinni sem tudjuk! Ezen kell dolgoznunk. Lejöttünk a Balatonra, aki tudott, jött a társulatból, együtt próbáljuk túlélni. Azt mondják, mindenki pótolható, de ez nem így van. Karcsi nem pótolható! Neki nem volt beugrója sem, mert nem kellett. Mindent megcsinált, mindig ott volt. Ha forgatott, akkor egyeztettünk a produkciókkal. Nézem az sms-eimet, ezt írta nekem pénteken: „Drága Főni! (Puszi jel) Az Isten tartson még nagyon sokáig. Nagyon szeretlek. Macibölény” Így hívtam, mert ő a hivatásunk utolsó igazi nagy bölénye volt, és közben egy drága mackó. Nagyon szeretett velünk játszani. Az utóbbi időben hívták ide is, oda is, végül felhívta Csabát, hogy: „Ha ötöt játszunk, ha ötszázat, akkor is maradok. Nem megyek sehová.” Pedig lehetett volna vendég más színháznál. Ez elmond mindent. Imádta az édesanyját, aki ha tudott, jött velünk. Mindig mondta, olyan boldog, hogy Karcsi köztünk jó helyen van.

Alázattal fordult Tháliához

Gesztesi Károly alázattal állt mindig a munkához. A Bánfalvy Stúdióban A ma estére szabad a kecó című darabbal kezdett, aztán jött a Grease. Karcsi énekelt, táncolt, lubickolt a szerepben. Ahogy mindegyikben. – Fantasztikus ritmusérzéke van, ez a hatalmas plusz a zenéből jön. Azt mondta, zongorista édesanyjának köszönheti a zene szeretetét. A másik nagy dolog, ha a színésznek van komikusi vénája, és neki volt. Elképesztő magas fokon űzte, szerette ezt a szakmát, és őt imádta a közönség is. Előadás előtt mindig bement a színpadra, üldögélt a díszletben. Ha berendezték éppen, akkor leült a közönség soraiba. Neki kellett, hogy ott legyen. Bepróbálta a hangját is. Előadás közben nem ment ki az öltözőbe, kellett neki a takarásban egy kis kuckó, kis asztal, két kis székkel. Az asztalon narancs, falatkák, amivel kínálgatta a kollégákat. Soha nem ment ki, nem akart kiesni a szerepből.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27424_resized.jpg?avcount=1714037708
origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27421_resized.jpg?avcount=1714037708
origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158943_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Mindenben jól néz ki" - Palvin Barbi megőrjíti rajongóit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158179_auto_resized.png
hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17136061_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Nem akarom túlnőni Lacit” – Lukács Laci miatt nem akarta vállalni a Kincsvadászokat a Tankcsapda dobosa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160989_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Vadásznak a hadkötelesekre Kárpátalján + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27419_resized.jpg?avcount=1714037708
origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160820_auto_resized.jpg
travelo.hu

Micsoda ötlet: Úszómedencévé alakítanák át az elhagyott metróállomást Párizsban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159413_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nagyon várjuk haza mind" - Rejtélyes módon veszett nyoma a nyíregyházi családanyának, ezzel a kocsival tűnt el Zsuzsa

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mdyfu-csX3A3GlEstCCzECKRakaIIaCgBsc9Fd695U8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U5N2U1ODYwOTdkYTQ5MDdhOTY3MzdmMTE0YmI2YmE4.jpg
Botrány

"A tiszteletet, alázatot gyakorolni kell!" – T. Danny-nek üzent a magyar sztárjósnő

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rLsNASLz32klBDNttxDyorGsPE21L4wjFgnTh_Dt1dE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMwYjQwNmU4ZTYzZDQ3ZTlhN2NhYmI0NTE3NDk0NmVh.jpg
Tippmix

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott