Szigeti kiteregette a PeCsa szennyesét

Már a színfalak sem rejtik el, hogy áll a bál a PeCsa Búcsúfesztiválja körül. Az ügy odáig fajult, hogy a művészek is kénytelenek voltak belefolyni a szervezők vitájába, Szigeti Ferenc roppant indulatos nyílt levelet tett közzé.
Már a színfalak sem rejtik el, hogy áll a bál a PeCsa Búcsúfesztiválja körül. Az ügy odáig fajult, hogy a művészek is kénytelenek voltak belefolyni a szervezők vitájába, Szigeti Ferenc roppant indulatos nyílt levelet tett közzé.

Mint ahogy a Bors korábban megírta, a zenészvilág krémje vesz búcsút a kultikussá vált helytől, a harmincéves Petőfi Csarnoktól, de a PeCsa új üzemeltetése keresztbe tett, ugyanis kifizethetetlenül magas bérleti díjat állapított meg, ráadásul „ellenbulit” szervezett. Szigeti már nyilatkozott nekünk a kialakult konfliktusról, de a PeCsa egyik dolgozója – aki hazugnak nevezte Takáts Tamást – olyan indulatokat korbácsolt benne, hogy nyílt levelet fogalmazott meg a Facebookon.

A „Mindenki menjen a Pecsába!”búcsúfesztivál margójára:Meglehetősen rosszul érintett, hogy a Petőfi Csarnok egyik...

Posted by Szigeti Ferenc on 2015. szeptember 18.

– Éjjel kettő és fél három között írtam, nagyon gyorsan írok és határozottan, különösen, ha mérges vagyok. Első dühömben nagyon jókat tudok írni, és most nagyon felpaprikáztam magam, hiszen megtámadtak és hazugnak neveztek minket. Annyira megalázó és sértő volt, hogy úgy éreztem, ezt muszáj most leírnom – mondta feldúltan a Borsnak a zenész, aki nem félt megosztani a háttérben meghúzódó mocskos részleteket sem:

– Egyáltalán nem méltó, hogy ilyen helyzetbe kerültünk mi, zenészek és a közönség, akik harminc éve ide járnak. Szervezünk egy búcsúkoncertet, amit az új üzemeltetés megpróbál ellehetetleníteni, és ezek után még minket neveznek hazugnak. Úgy érzem, most már nem hagyhatom szó nélkül. Felfoghatatlan, hogy a politikát is belekeverik ebbe az ügybe, és csak azt keresik, hogy hol lehet pénzt lehúzni erről a kezdeményezésről – bosszankodott Szigeti.

Majd azt is elmondta, sajnálja, hogy az elmúlt években, az új vezetés ideje alatt megkopott a PeCsa régi fénye, az előző évtizedekhez képest csak a töredékét rendezik meg a régi programoknak. Szerinte csak a vendéglátásról szólt az új PeCsa az utóbbi időben. – Szomorú, hogy mindez megtörténhetett – tette hozzá.