Szerelme csókjaira aludt el műtéte előtt Rékasi

Kedden újra műtőbe tolták a Barátok közt sztárját, mert egy öt­centis csontrész a lábában sehogy sem akart összeforrni. Várhatóan hónapokig nem tud majd dolgozni, de az RTL Klub és párja, Pikali Gerda gálánsan gondoskodik róla. 
Kedden újra műtőbe tolták a Barátok közt sztárját, mert egy öt­centis csontrész a lábában sehogy sem akart összeforrni. Várhatóan hónapokig nem tud majd dolgozni, de az RTL Klub és párja, Pikali Gerda gálánsan gondoskodik róla. 

Rékasi Károly nyári motoros balesete maradandó nyomot hagyott a lelkében és sajnos a testében is. Ahogy a Bors elsőként megírta, a színész lábában az egyik ötcentis csontrész nem forrt össze, ezért megint ki kell nyitni, és a csontnövekedést elősegítő csontszilánkokkal kellett kitölteni az érintett területet, majd fémlemezekkel rögzíteni. A műtétet tegnap a Honvédkórházban végezték el.

– Túl vagyok rajta – mondta a Borsnak telefonon Rékasi Károly az operációt követően.

© Fotó: Cser Dániel

– Nem nagyon néztem az órámat, de két és fél órás műtéten estem át. Gerda elkísért a műtőig, milliószor megcsókoltuk és milliószor megöleltük egymást, ami utána történt, az már nekem filmszakadás volt, egész addig, míg felébresztettek. A főorvos nemrég járt bent nálam, és azt mondta, hogy minden a vártak szerint alakult, komplikáció nem volt. Beültették a csontot, kicserélték a lemezt, a csavarokat, volt egy nagy teljes generálom.

Ezzel cseng egybe a család közleménye, mely szerint a beavatkozás jól sikerült, a színész állapota kielégítő, de egyelőre nem terhelheti a sérült végtagot. Most a fekvés és mértékkel az ülés engedélyezett számára, az állapotától függően pedig pár napon belül megkezdheti a rehabilitációt.

Rékasi hónapokig lábadozik majd, amit biztosan nehezen visel az örökmozgó színész. Ami azonban szintén érzékenyen érinti: az elkövetkezendő időben gyakorlatilag semmilyen bevétele nem lesz. Sem a József Attila Színházban, sem a Barátok köztben nem tud szerepelni, más pénzforrása pedig nincs.

Ezért is jön jól a színésznek az RTL Klub segítsége. A Bors információi szerint Károllyal több hónapra előre leforgatták a jeleneteit, és előre kifizették az erre az időszakra járó gázsiját is, ami igen nemes gesztus a műsorkészítőktől.

Mennyi idő alatt forr össze a csont?

A csonttörés gyógyulása függ a beteg korától, a törés helyétől, típusától és súlyosságától. Dr. Boross György ortopéd sebésszel vettük végig a leggyakoribb töréseket és a gyógyulási időt.

– Az ujjtörések 4–5 hét alatt gyógyulnak, a nyaki és gerinccsigolyák törése esetén átlagosan 12 hetet kell kalkulálni, de a végleges gyógyulás kár húsz hét is lehet. A szegycsontösszeforrás 4–6 hét, de a fájdalom már korábban megszűnik. A bordatörés átlagosan 4–6 hét, a combnyak, illetve csípőtájék törése legalább 12 hét, a felkar vagy az alkar 6–8 hét. A medencének hosszabb a gyógyulása – a szeméremcsonttörés is ide tartozik –, 6–12 hét. A boka alaphelyzetben hat hét alatt gyógyul, ha összetettebb a törés, akkor ez akár 8–10 hét is lehet. A lábtörés gyógyulása 5–6 hét, viszont a sarokcsont 12 hét alatt forr össze.