Celeb

Szécsi Pál az édesanyja miatt lett öngyilkos

K.Sz.

Létrehozva: 2019.05.04.

A mindössze 30 évet élt énekes sosem találta meg az igazi kötődést a szerelemben, kedveseiben az édesanyját kereste. Gergely Robi szerint ezen végzetes kapcsolat miatt vetett véget az életének.

Negyvenöt évvel a halála után sem tisztázott teljesen, miért is vetett véget az életének Szécsi Pál, akinek a nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint a Gedeon bácsi, Két összeillő ember, vagy a Csak egy tánc volt című örökzöldek. Sokak szerint a nők bálványa a szintén labilis idegzetű Domján Edit halálát volt képtelen elviselni. Pályatársa és barátja, Poór Péter szerint azonban az alkoholizmusa fordította ki önmagából, mert józanul eszébe sem jutott volna meghalni. Gergely Robi évtizedek óta a Szécsi-hagyaték ápolásának szenteli ideje és karrierje jelentős részét, ezért is meglepő, hogy karrierje elején hallani sem akart arról, bárki is az énekeshez hasonlítsa.

– Főiskolás koromban kezdtek Szécsi Pálhoz hasonlítani, amit akkor mereven elutasítottam, mert úgy gondoltam, nem szerencsés, ha egy pályakezdőt rögtön egy már akkor ikonikus előadóhoz mérnek. Évekkel később Mészáros Márta tervezett egy filmet Pali életéről, és engem kért fel a főszerepre. Vállaltam is volna, de végül nem készült el az alkotás. Sok évvel később azonban Pozsgai Zsolt egy zenés darabot készített az életéről, és akkor már kifejezetten akartam a szerepet – mesélte a Vasárnapi Borsnak Robi a szomorú évforduló kapcsán, aki azt is elárulta, hogy Sváby András, és Szécsi Pál édesanyja, a néhai Klára asszony miatt vállalta az előadást.

– András találta meg egy Palm Spring-i idősek otthonában az akkor már idős és beteg nőt, aki akkor szembesült azzal, mekkora sztár lett a fia, akit nővérével együtt magára hagyott, mielőtt 56-ban disszidált volna. Az elképesztő emberi dráma sarkallt arra, hogy már két évtizede gondozzam az örökségét. Sokat beszélgettem a darab kapcsán a nővérével, Katalinnal. Minden előadásra eljött Kecskemétről és drukkolt, hogy ne az öngyilkossággal érjen véget az előadás. Vissza akarta forgatni az idő kerekét, és szerette volna, ha testvére vele van. Mikor lejöttem a színpadról a premier után azt kérdezte: Robika! Maga honnan tudja ennyire a Palit? Majd megölelt és megpuszilt – mesélte meghatódottan Robi, aki a hétvégén a sztár halálának 45. és születésének 75. évfordulója alkalmából szombaton dupla emlékkoncertet tart a Stefánia Palotában.

A sztárról köztudott, hogy a gyengébbik nem igen nagy tisztelője volt, egy lengyel modellel kötött rövid házassága után számos kalandja akadt, mielőtt megismerte Domján Editet.

Az asszony halála után Szűcs Judithtal is volt rövidebb kapcsolata, majd alig pár hónappal később öngyilkos lett. Az énekesnő sokáig magát hibáztatta a történtekért, de most Robi elárulta a Borsnak, mi is lehetett valójában a tragikus sorsú énekes indítéka a halálra.

– Azt tudjuk, hogy labilis idegzete volt és hatalmas lángon égett. Rövid szerelmei voltak, a nőkben valószínűleg csak a veszteséget látta, képtelen volt feldolgozni, hogy az édesanyja, Klára elhagyta, és utána nevelőszülőkhöz és intézetbe került. Sokszor próbált meg az életének véget vetni, végül sikerült is. Semmit sem tudott az édesanyjáról, hogy él-e vagy hal-e, talán azt hitte, így majd vele lehet. Remélem, sőt tudom, hogy bárhol is vannak, most együtt vannak a nővérével, és bepótolják azt, ami az életben nem adatott meg nekik.     

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141534_auto_resized.jpg
origo.hu

A dél-európai államok vidéki területein már érezhetők az EU migrációs politikájának hiányosságai

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27179_resized.jpg?avcount=1713448510
origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139890_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Nyilatkozott az orosz mesterlövész, miután megadták magukat az ukránok + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139933_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem bírt magával Lőw Zsolt, ő tette helyre a Bayern BL-hősét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17138931_auto_resized.jpg
vg.hu

A vártnál előbb érkezett a felezés a bitcoin piacán: ennek senki sem örülhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27185_resized.jpg?avcount=1713448510
origo.hu

Undorítóan zaklatta a veronai buszbaleset halottjainak hozzátartozóit egy férfi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17073172_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713448510
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713448510
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141417_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kétségbeesetten kéri a követők segítségét Hajdú Péter - ismét megtörtént

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139583_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Óriási fordulat a Házasság első látásra című műsorban, ezt ki gondolta volna?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/qXB74QkEJUfIrZYmEunDDCwjt0HPbchZ8rxyUSMjGEk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RhMjcwNGYyY2VmMDQ0ZDliZWQ1YTQ1NDE0ODIwYWE0.jpg
MONOKLI

„Hiába kiabáltam segítségért" – brutálisan összeverték a magyar énekest, sokkoló fotók