Szavazzon! Melyik szereplőt szeretné viszontlátni a Barátok köztben?

Túl 8500 epizódon, és erőteljesen közelítve a huszadik évhez elkerülhetetlen, hogy egy sorozat folyamatosan megújuljon. Ennek jegyében új szereplők érkeznek és régiek távoznak - azonban vannak karakterek, akiknek a távozása jobban megviseli a nézőket, mint másoké. Nincs ez másképp a Barátok közt esetében sem, ahol már ahhoz is tetemes helyre lenne szükség, hogy felsoroljuk azokat a karaktereket, akiket hosszabb-rövidebb időre - vagy akár véglegesen is - kiírtak a sorozatból.

Most olvasóink véleményére vagyunk kíváncsiak! Összeszedtünk pár ikonikus szereplőt a sorozat történetéből, Önöket pedig arra kérjük, szavazzanak, kit látnának viszont a legszívesebben a Barátok köztben!

Mátyás Tilda

A Barátok közt történetében nem egyedi, ennek ellenére nagy általánosságban sem mindennapos, hogy egy sorozatból távozzon egy szereplő, karaktere azonban maradjon. Tildát először Erdélyi Tímea, majd Szabó Erika játszotta. Szerepe szerint Szegedre költözött, és párszor fel is tűnt távozása után - így ki tudja, egyszer még talán visszatérhet a Mátyás király térre. "Mindig örülök, ha izgalmas események szereplője lehetek. Ezek a részek pedig különösen nyomot hagytak bennem" - mesélte a Borsnak a színésznő a távozását előkészítő történetszál forgatása kapcsán.

Szabó Erika a második színésznő volt, aki Tilda karakterét játszotta

Berényi András

R. Kárpáti Péter a sorozat kezdete óta a Barátok közt meghatározó szereplője volt, így egész biztosan sokakat megrázott, hogy 2012-ben a készítők úgy határoztak, elbúcsúznak tőle. Sajnos az ő visszatérésére maximum hasonlóképp van lehetőség, mint ahogy Magdi anyus is feltűnt sorzatbéli halála után: szellemként. Berényi András ugyanis üldözői elől menekülve megcsúszott, a mélybe zuhant és meghalt. "A szakmában ezt úgy mondják, hogy dramaturgiai okokból szűnök meg. A kollégáim természetesen próbáltak vigasztalni. Ők is tudják, hogy a sorozatszínészi állás nem nyugdíjas állás" - mesélte anno a Borsnak R. Kárpáti Péter kissé elkeseredetten.

R. Kárpáti Pétert megviselte, hogy kikerült a Barátok köztből

Szentmihályi Zsófi

2012 óta jelen volt a sorozatban, így gyakorlatilag a nézők szeme előtt lett tinilányból felnőtt nő Kiss Ramóna, aki ősztől az X-Faktor és a Reggeli műsorvezetője is. Szerepe szerint Rómába költözött: Rozgonyi Ádám, a sorozat akkori producere a Fókusznak idén februárban úgy nyilatkozott, a búcsút direkt úgy találták ki, hogy a karakter visszaírható legyen bármikor. Azaz: reménykedhetünk a visszatérésben!

Kiss Ramóna rengeteget változott az évek alatt - 2017-ben írták ki a sorozatból

Berényi Claudia

Talán az egyik legdrámaibb távozás a Claudiát alakító Ábrahám Edithez köthető. A színésznő a közelmúltban arról mesélt a Borsnak, egy pánikroham után jött rá: túlterhelte magát, emiatt hozta meg a döntést, hogy otthagyja a sorozatot. “Ha nem állok meg magamtól, akkor megállít a sors. Látok erre példákat a hivatásomban. Jó időben szálltam ki, sosem bántam meg. Pedig tudtam, hogy talán soha többé nem lesz olyan feladat, mint a sorozat, amit ennyire szerettem” - nyilatkozta.

Claudia többször visszatért a sorozatba

Kertész Géza

Németh Kristóf 1999-től kezdve játszotta Vilmos és Magdi anyus balhés fiát, pár éve azonban már ő sincs jelen a Mátyás király téren - szerepe szerint vidéken él, azaz még az is előfordulhat, hogy egyszer újra megjelenjen. "Ebben az időszakban az életem legfontosabb történései zajlottak. Édesapám halála, a házasságom, majd a válásom és a számomra legfontosabb ember, Lóci fiam születése" - összegezte a sorozatban eltöltött éveket Kristóf pár éve a Borsnak.

Németh Kristóf 1999-től kezdve bújt Kertész Géza bőrébe

Magdi anyus

Természetesen egy ehhez hasonló összeállításból sem hiányozhat Fodor Zsóka, aki a nézők szemében gyakorlatilag egybeforrt Barátok köztös szerepével. Töretlen népszerűségét bizonyítja, hogy sorozatbéli halála sem állíthatta meg abban, hogy tovább irányítsa a Mátyás király tér lakóinak életét. “Én is tapasztalom Magdi anyus állandó jelenlétét, pedig már hét éve nem szerepelek a sorozatban. Azt mondják, nem a jelenlét a fontos, hanem, hogy beszélnek-e az emberről. Nincs nap, hogy ne szólítanának le valahol, hogy mikor térek vissza” - nyilatkozta két éve a Borsnak a színésznő.

Noha már évek óta nincs jelen a sorozatban, Fodor Zsókát a mai napig Magdi anyussal azonosítják

Ki térhet vissza?

Kíváncsiak voltunk, mennyi levelet kapnak a Barátok közt készítői egy-egy karakter kiírása után.

"A nézők nem árasztják el a sorozatot olyan levelekkel, amelyek visszakövetelnének egy-egy karaktert, de időnként azt azért jelzik, hogy mely régi karaktereket látnák szívesen újra, ami azt jelenti, hogy követik és szeretik a sorozatot. Mivel a történet határozza meg a karakterek életét, így a nézők vágyai nem feltétlenül teljesülnek, de az is lehet, hogy pont egy olyan szereplő jelenik meg ismét, akit már nagyon vártak" - tudtuk meg a produkciótól.