Szabó Zsófi: Életem végéig szeretem majd Zsoltot!

Sokat változott, más nő lett. Szabó Zsófi ezt saját maga mondja. Az RTL Klub sztárja a Borsnak mesélt a jövőről, szerelemről, pénzről, és azt sem titkolta, hírekkel bőségesen ellát majd minket 2016-ban is. Akár esküvőivel is.
Sokat változott, más nő lett. Szabó Zsófi ezt saját maga mondja. Az RTL Klub sztárja a Borsnak mesélt a jövőről, szerelemről, pénzről, és azt sem titkolta, hírekkel bőségesen ellát majd minket 2016-ban is. Akár esküvőivel is.

Sok volt a kritikusa tavaly: nem váltotta be a nagy reményeket. Hogyan értékeli az első RTL-es évét?

Szerintem tökéletes döntés volt az RTL Klub részéről, hogy hagyott időt nekem. Az elmúlt év nem a karrierről vagy a szakmai kihívásokról szólt. Nem tűntem el a köztudatból, de mégis a háttérbe kerültem, és ez jólesett. Megtaláltam a szerelmet, visszatértem a lovas életbe, valamint testileg-lelkileg megújultam.

Mégis naponta olvashattunk önről: ismét új a frizurája, melltartó nélkül ment gálázni, kórosan sovány, me­gint hízott...

Pedig úgy gondolom, hogy ilyen nagy csend még soha nem volt körülöttem. Mást nem nagyon tudtak rólam írni, mint hogy fodrásznál voltam. Más is jár, nem? Nem szeretem, amikor olyan híreket ragadnak ki velem kapcsolatban, ami már nem jellemző rám. Melltartó nélkül gáláztam? Az három éve volt. Igaz, lehet, hogy idén is megírták. Egy teljesen más nő vagyok már, mint évekkel ezelőtt, és erre büszke vagyok. Egy kedves ismerősöm kérdezte a minap tőlem, hogy boldog vagyok-e, mert keveset lát mosolyogni. Erre azt válaszoltam neki: még soha nem voltam ilyen boldog! De az a hebrencs, harsány lány, aki voltam, már a múlté.

Néhány éve káros szenvedélyeitől megszabadult, éjjel-nappal sportolt. Ez is a múlt már? Ellustult?

Viccel? Több mint egy éve napi három-négy lovat lovagolok. Azóta a betegségek is elkerülnek, és egy ruhamérettel kisebbet hordok. A sportos életmód nem csak arról szól, hogy mindennap kiteszem a Facebookra. Nyilván motiválóan hatott a követőimre, amikor elmentem futni vagy az edzőterembe, és azt szívesen publikáltam, de a lovaglás nem tömegsport. Nem hiszem, hogy az embereket napi szinten foglalkoztatná, hogy az adott napon éppen hogy ment a lovam. Ennek ellenére, a versenyeket is beleértve, 2015-ben inkább voltam sportoló, mint színésznő vagy műsorvezető.

Gyakran turkálnak a zsebében is, sokszor milliókról beszélnek. Igaz, hogy szerettei is számítanak ma­gára?

Valóban én vagyok a családfenntartó.

Megkerülhetetlen, újra szerelmes. Miben más ez a kapcsolat, mint a korábbiak?

Felüthetnék egy Müller Péter-kötetet vagy idézhetnék Coelhótól, mert ők sokkal jobban megfogalmazták már nálam, milyen az igazi szerelem. De én csak annyit tudok mondani, hogy Zsolt az az ember, akinek igent mondtam, amikor megkérte a kezemet. És én vele képzelem el a hátralévő életemet. Ennyit mondhatok. Őt szeretem! Végérvényesen!

És a távolság? Kétszázötven kilométer választja el Zsoltot öntől.

Igaz. De hetente többször is megtesszük a Budapest–Nyíregyháza távolságot. Nem titok, ez egy teher. De sosem lehet akkora, amekkora éket verhetne kö­zénk.

Tavasszal azt mondta, néhány évet töltene még a képernyőn, utána visszavonulna, a családjának élne. Ma gyűrűs menyasszony. Gyorsulnak az események...

Felgyorsulni látszanak? Tény, idén huszonnyolc éves leszek. Azt hiszem, épp itt volt az ideje, hogy ilyen kérdések foglalkoztassanak. Indul az új műsorom, most ez köti le az időmet, aztán majd ha már beáll minden, elkezdjük szervezni az esküvőt.

Köztudott, imádja az állatokat. És a gyermekekkel hogy áll?

A keresztfiam, Dávid (Hajdú Péter és Sarka Kata kisfia – a szerk.) az én legkisebb szerelmem. Baba kora óta szoros köztünk a kapcsolat, imádom őt. Tehát ez is köztudott... (mosolyog)

Rövidesen pedig valóra válik az álom: saját műsora lesz. Miben lesz ez más, mint az eddigi munkái?

Napi félórás sztármagazin még nem volt az RTL Klubon. Külföldi és magyar hírességek az én stílusomban tálalva... Szerintem jól hangzik. És a kihívás egyik része is éppen ez benne. Hogy napról napra egy picit a saját szájízem szerint mutassam be a legfrissebb érdekességeket. És ne csak híreket olvassak be. Ezt a lendületet, frissességet megőrizni is feladat lesz. És persze mindezeknek lesz velejárója: még több szereplés, még több felkérés, még több fotózás.

2016?

Ha a közvélemény nagy durranást hiányolt, akkor azt 2016-ban megkapják, garantálom. (nevet)