Szabó Zsófi elárulta, melyik volt a legszebb és a legszörnyűbb karácsonya

Sztárok vallanak a leggyönyörűbb és a legrosszabb karácsonyról. A Bors kérdésére többek közt Csepregi Éva, Szabó Zsófi, Kiss Ramóna és Erdei Zsolt is válaszolt.
Sztárok vallanak a leggyönyörűbb és a legrosszabb karácsonyról. A Bors kérdésére többek közt Csepregi Éva, Szabó Zsófi, Kiss Ramóna és Erdei Zsolt is válaszolt.

Kiss Ramóna színésznő

A legszebb

– Tizenkét éve megszületett a húgom, Debóra. Akkor volt az első karácsony, amit a testvéremmel tölthettem. Csodálatos volt.

A legrosszabb

– A legrosszabb emlékem, hogy hét évvel ezelőtt, december 24-én elszökött a kutyám. A szomszéd két kuvasza kivitte az erdőbe bandázni. Fadíszítés helyett egész nap kerestük. Később aztán előkerült.

Csepregi Éva énekesnő

A legszebb

– A legszebb az volt, amikor egyéves Dávid fiammal a karácsonyt Edinburghban töltöttük. Sosem felejtem a boldog arcát, amikor meglátta a feldíszített fát.

A legrosszabb

– A nyolcvanas években volt egy karácsony, amikor semmi sem úgy sikerült, mint kellett volna. A csúcs az volt, amikor még éjszaka elindultam egy baráti összejövetelre, de az ónos eső miatt szó szerint lépni sem tudtam, így visszamentem a lakásba.

Lerch István zenész

A legszebb

– A legszebb karácsonyok gyerekkoromban voltak, amikor együtt ünnepelt a család. Legjobban a különböző bábuknak örültem, mert a nővéremmel rögtön rendeztünk egy családi bábelőadást.

A legrosszabb

– Néhány éve meggyújtottunk a feleségemmel egy gyertyát, és a kissé kiszáradt fa lángra lobbant. Szörnyű volt. Több vödör vízzel sikerült eloltani, de ha közelebb van a függöny, valószínű leégett volna a lakás.

Szigeti Ferenc zenész

A legszebb

– Az egyik legszebb tizenhat éve volt. Karácsony előtt költöztünk az új házunkba. A kertben volt egy nagy fenyőfa, azt díszítettem fel égőkkel, csillagszórókkal. Nagy hó és hideg volt, de az egész család mamával, gyerekkel kiült a teraszra, és néztük a csodát.

A legrosszabb

– Nagyon utáltam, hogy gyerekkoromban karácsonykor a nővérem leült a zongorához, és nekem kellett szépen felöltözve énekelnem. Hat­évesen mertem először nemet mondani.

Benkő László zenész

A legszebb

– Sokat turnéztunk külföldön karácsonykor. Boldog voltam, amikor az édesanyámnak szánt hifi tornyot – amit ő hipi toronynak hívott – át tudtuk hozni a határon. Szétszedtük, így sikerülhetett csak. Anyu nagyon örült neki.

A legrosszabb

– Sajnos hosszú ideje már nem hozhatok hipi tornyot az édesanyámnak…

Balázs Fecó zenész

A legszebb

– Ötévesen karácsonyra kaptam egy Förster pianínót. Csodás volt! Akkor már jártam zongorázni, de nem volt otthon hangszerem. Titokban csempészték a lakásba, amikor beléptem a szobába, égtek a gyertyák, és ott állt a sarokban a fa mellett a pianínó. Most is libabőrös lettem.

A legrosszabb

– Ez is gyerekkori élmény. Egyik karácsonykor kórházba kerültem, meg kellett operálni a fülemet. Féltem a kórháztól, és rettegtem, hogy elveszítem a hallásom.

Szabó Zsófi műsorvezető

A legszebb

– Tavaly volt, ekkor kérte meg a párom a kezemet. Emlékszem, karácsony előtt állandóan a Last Christmast hallgattam a Whamtől, hogy ünnepi hangulatom legyen, de ő mindig kikapcsolta a zenét. Karácsony napján aztán a nappaliból ez a zene szólt. Bementem, és Zsolti ott állt a fa előtt a gyűrűvel. Megható volt, nagyon sírtam.

A legrosszabb

– Sosem felejtem el, milyen rossz érzés volt az első karácsony édesapám, Szabó Gyula nélkül. Nélküle azóta is más minden karácsony.

Erdei Zsolt bokszvilágbajnok

A legszebb

– Tizennégy éves voltam, és megkaptam életem első legóját. Boldog voltam, mert nekünk ilyenekre nem tellett. A fiamnak szoktam erről mesélni, de nem érti, mert ő egészen kiskorától legózhatott.

A legrosszabb

– Tavaly, nem sokkal karácsony előtt vesztettem el az édesanyámat. Mindig nála jött össze a család karácsonykor. Nagyon hiányzik az összetartó ereje.