Szabó Zsófi: a nyáron férjhez megyek

Sokáig egy vadóc, megzabolázhatatlan fiatal lány volt, de mostanra lehiggadt és megkomolyodott. A szép színésznőt az igaz szerelem megtalálása tette felnőtté, s a Borsnak elárulta: hamarosan oltár elé áll vőlegényével.
Sokáig egy vadóc, megzabolázhatatlan fiatal lány volt, de mostanra lehiggadt és megkomolyodott. A szép színésznőt az igaz szerelem megtalálása tette felnőtté, s a Borsnak elárulta: hamarosan oltár elé áll vőlegényével.

Érezte már úgy Szabó Zsófl: most megtaláltam életem párját, boldog vagyok! A kivételes az a mostani vallomásában, hogy mindez rá van írva. Újra a képernyőről mosolyog ránk – a Story extra műsorvezetője –, de immár csupa kellem, egy egész ruhamérettel karcsúbb, az ujján pedig mintha egy méretes jegygyűrű is csillogna.

– Boldog menyasszony vagyok, egy olyan menyasszony, aki még egy pillanatot nem tudott az esküvőjével foglalkozni, pedig már szorít az idő. De bízom benne, hogy leszek olyan ügyes, hogy pár hónap alatt összehozom, hiszen nyári esküvőt szeretnék – árulja el a Borsnak Zsófi, akitől azt is megtudtuk, hogy egy esküvőszervező segítségével keresgéli a tökéletes esküvői helyszínt, de nem szeretne kapkodni. Most még a munkájára koncentrál, fotózásról forgatásra szalad és vissza, de a márciusi beosztása szellősebbnek ígérkezik.

– Elsején leszünk egy éve együtt Zsol­tival, utána fogok tudni a szer­vezésre koncentrálni – mondja, és folyton csak mosolyog. Aztán elárulja, mi minden változott benne az elmúlt egy évben, mert úgy tűnik, mintha kicserélték volna. A régi, tüzes menyecske persze most is ott szunnyad benne, csak már nem perzsel fel maga körül mindenkit.

– Sokan meglepődnek, mennyit változtam, közben egyszerűen csak annyi történt, hogy felnőttem. Húszévesen ismert meg az ország – jegyzi meg a szőkeség, és emlékeztet arra, hogy eltelt azóta nyolc év, ezalatt sok minden történt vele. Munkahelyet váltott, több kapcsolaton túl van, elveszítette az édesapját, aki a világot jelentette számára, majd kibékült az édesanyjával. Tavaly márciusban pedig közelebb került régi lovas ismerőséhez, Zsolthoz.

– Nem tagadom, ő igazán nagy változást hozott az életembe – mondja még mindig mosolyogva – Nem csak külső jegyekben változtam meg. Sokkal harsányabb voltam és a kirakatban éltem az éle­te­met. Ma már kevesebb helyre megyek el, megfontoltabban nyilatkozom, visszafogottabb lettem, a szexualitásból is kevesebbet mutatok kifelé – utal öt évvel ezelőtti De ja vu című videoklipjére, amelyben csupán két keresztbe kifeszített ragasztószalag takarta a melleit.

– Most már megvan mindennek a helye és az ideje, a műsorvezetésben is szeretnék inkább visszafogottan szexi lenni. Egyrészt érettebb lettem, másrészt már van egy férfi az életemben, neki akarok igazán szexi lenni. Ez nem jelenti azt, hogy nem veszek fel mélyen dekoltált ruhát, inkább csak máshogy viselem, aminek az az üzenete, hogy azért, mert foglalt vagyok, nem búcsúztam el a szexisségtől.

Belefogyott a szerelembe

Évek óta küzd a súlyfeleslegével, az eddigi módszerekkel azonban kudarcot vallott. Csodák csodája, Zsófit a boldogság karcsúsítja.

– Kilóban nem veszítettem sokat, 38-as méretről 36-ra váltottam. Szemtelen dolog azt mondani, hogy nem sanyargatom magam diétával és nem izzadok órákig az edzőteremben, de ez valóban így van. Évek után egyensúlyba kerültem magammal, és ennek látható az eredménye – mondja, majd hozzáteszi: az elôtte lévô öt évben nem ettem annyi édességet, mint az elmúlt egy esztendôben.