Celeb

Sváby: Jólesik visszacsöppenni a bolondok házába

Fái

Létrehozva: 2017.02.08.

Újból lesz Napló, újból lesz Sváby. András elmondta, miért várt tíz évet, és miért pont Hajdúnak mondott igent. És még azt is, miről álmodik.

Jól bírta televízió nélkül?

Hát nem tíz év magány volt. Jól aludtam nélküle. És nem úgy keltem, hogy tévézni akarok. Elvoltam a bőrömben. Az volt bennem, hogy majd egyszer. Nekem a tévézésből az hiányzik, hogy olyan emberekkel legyek együtt, akikkel hasonlóan gondolkodom, nagyokat röhögünk, miközben a büfében megiszunk egy kávét. Ha megkérdezték, márpedig naponta megkérdezték, azt válaszoltam: szerintem fogok én még tévézni, de ebben a jelenlegi helyzetben nem látom a helyemet. Közben is voltak tárgyalások, kisebb-nagyobb lehetőségek, de az nem én voltam.

Hajdúnak igent mondott.

Most Hajdú Péter hívott fel. Nem ismertem, semmilyen kapcsolatom nem volt vele. Soha életemben nem dolgoztunk egy csatornánál. A telefonszámát sem tudtam. Lehetetlen időpontban hívott, este kilenc körül. Nem szoktam felvenni, ha nem ismerem a hívót, de arra gondoltam, hátha valaki bajban van, különben miért telefonálna ilyen későn. Megkérdezte, mi lenne, ha az ATV-n csinálnánk egy Naplót? Meghökkentem, de nem nagyon. Jó, dumáljunk róla, válaszoltam. Néhány nap múlva már a tévé vezetőivel be­szél­gettünk. Hajdú akart egy Naplót és ha Napló, akkor velem.

Lehet Napló a neve?

Hétvégi magazinműsor, nevezzük nevén, hogy Napló. Heti Napló Sváby Andrással. Persze  ügyvédekkel egyeztettünk, a jogokra vigyázunk. A napló  egy általános szó. Ezt a műsort velem azonosítják. Szeretem a konfliktushelyzeteket, a műsornak kell a hírverés. Nem lehet semmitmondó címe. Ha gond lesz, megvédjük.

Ébren forgolódott akkor éjszaka?

Ez nem igaz, jó az alvókám. Először úgy voltam vele, felhívott, jó. Annál öregebb vagyok – mindjárt ötven leszek –, hogy beleéljem magam dolgokba. De arra képes vagyok, hogy álmomban is azon gondolkodom. Olyankor nem ébredek kipihenten.

Szóval már vannak ötletei?

Most volt egy hosszú értekezletünk, csak én vittem vagy húsz olyan témát, amin el lehet gondolkodni. Nagy csatornákon olyan műsorok futnak, amik közül nehéz kitűnni egy magazinműsorral. Sokan szeretnék, de nem biztos, hogy nagy csatornára kell. A Napló a legjobb helyen az ATV-n lesz.

Mi lesz a jól menő éttermeivel?

Két étteremben vagyok érdekelt, ezt át kell gondolni. Úgy próbálom, hogy mindenre legyen idő. De szeretek pörögni, ez az üzemi hőmérsékletem. Aztán persze van, hogy egyik pillanatról a másikra elalszom a fáradtságtól.

Nem kérdés, hogy durván elfoglalt lesz. Ezt hogy viseli majd a családja?

A körülöttem élők is akkor érzik jól magukat, ha látják, hogy én jól érzem magam a bőrömben. És most jólesik visszacsöppenni a bolondokházába.

Ez nem igaz vagy csak ideig-óráig, és nagy önzés is. Hiányozni fog a családjának, és ehhez kevés, hogy ön jól érzi magát.

Megpróbálom úgy intézni, hogy maradjon idő a magánéletemre is. Nagyon jó műsort szeretnék csinálni. Ha már visszatérek, akkor nem tehetem rosszal.

Visszatérnek a régi riporterek is?

Lesznek a régi nagy nevekből, azokból, akik fémjelezték a műsort. Az egy jó csapat volt. Ha közülük néhányan betévednek dolgozni, az jó! És igen, én is készítek majd riportokat. Ennek a szakmának a csúcsa nem az, hogy súgógép előtt állva felolvasod a más által megírt szöveget. Az a csúcs, amikor mikrofonnal a kezedben állsz, és riportot készítesz. Ennek szeretnénk visszahozni a presztízsét.

Izgul?

Van bennem félelem. Aggódom, hogy jól működjön. Már csak azért is, mert élő adás lesz. De jó anyagokat készítünk, ezért hiszem, hogy megfelelő lesz a nézettség is.  

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166160_auto_resized.jpg
origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163668_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: Gyöngyi Csabival marad

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166619_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Megint tüntet Magyar Péter, bezzegromániázik és bohócozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163279_auto_resized.jpg
ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165116_auto_resized.jpg
vg.hu

Csányi Sándor bejelentette: története legnagyobb bevásárlására készül az OTP – ugrik az árfolyam

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27486_resized.jpg?avcount=1714181109
origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157608_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714181109
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714181109
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714181109
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/OMjVoQ5AYa47D9M4ML_ZgDdLXapjS88owFHU3_wx4hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE4MTY0ZTk5MGQ4ZTQ2YjlhZWQ1YTI4MWYwMWU0OWIz.webp
Magánélet

Suzy besokallt: „Nem könnyű évek óta ebben a mókuskerékben lenni”

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/dbaw8KNPg_2vUdFnbOi8c9t4Aep8z7HUspDpQX2FvNI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyZTg2MGYyMDE0ZDRlZWM4ZmMyMWE4Yzc1OTU3ZTdh.webp
Hűvös

Semmi sem pótolhatja, amiről lemaradt a rácsok mögött: ma egy éve ül börtönben Galambos Lajos