Súlyos balesetet szenvedett előadás alatt Venczel Vera

Előadás közben Vencel Vera megbotlott, és az esés következtében súlyosan megsérült: két helyen eltört a csípőcsontja. Hónapokig ágyban kell maradnia.
Előadás közben Vencel Vera megbotlott, és az esés következtében súlyosan megsérült: két helyen eltört a csípőcsontja. Hónapokig ágyban kell maradnia.

Nem láthatják a nézők A vörös oroszlán és a Hegedűs a háztetőn előadásaiban Venczel Verát a Vígszínházban. Az ok: a művésznő otthon lábadozik. A teátrum vezetése azt remélte, hogy január végén-február elején visszatérhet a színpadra, de még nem áll készen rá. Nem csoda, hogy lassan gyógyul, nagyon komoly balesete volt.

– A Hegedűs a háztetőn című előadás közben botlott meg, és olyan szerencsétlenül esett, hogy két helyen is eltörte a csípőlapátját – meséli a Bors színházi körökben mozgó informátora. – Szegényt mentővel szállították el, a nézők és a színház dolgozói is megijedtek a látványtól, amikor a művészbejárón át hordágyon kivitték. Egyébként hősiesen tartotta magát, bár óriási fájdalmai voltak. Egy ilyen sérülést sajnos gipszelni sem lehet. Akinek a csípőlapátja törik, annak szinte mozdulatlanul kell feküdnie – teszi hozzá.

Hetekig fel sem kelhet az ágyból

Venczel Vera vékony, törékeny alkat, ez is nehezítheti a gyógyulását.

– Olyan testrész, amit nem lehet rögzíteni gipsszel, ezért speciális, így a felépülés ideje is hosszabb. A test általános állapota is befolyásolja a gyógyulást. Egy fiatal, erős csontozatú beteg hamarabb talpra áll, de minden esetben gyógytornára lesz szükség, hogy újra lábra álljon. Ez egy hosszú folyamat, hónapokig tarthat, mire újra munkába állhat a sérült – mondta el a Borsnak egy traumatológus.

A baleset december 29-én történt, Venczel Vera lassan három hete fekszik, de már a múlt héten azt mondta az ismerőseinek, hogy nagyon vágyik vissza a színpadra. Erre a jelek szerint esélye sincs.

– Hétfőn hallottuk, hogy Vera sajnos nemhogy januárban, de még februárban sem tud visszajönni – mondja az informátor.

– Nincs még olyan fizikai állapotban.

A Bors természetesen megkereste a művésznőt is, aki a jellegzetes, csilingelő hangján közölte, hogy nem kíván bővebben beszélni az egészségi állapotáról.

– Nagyon köszönöm, hogy érdeklődnek, és jobbulást kívánnak, de ugye nem baj, ha nem nyilatkozom bővebben arról, hogy vagyok? – kérdezett vissza a színésznő, majd el is köszönt.

Venczel Vera Budapesten született. 1968-ben végzett a Színművészeti Főiskolán, azóta a Vígszínház tagja. Nem kérdés tehát, hogy a Halhatatlanok társulatának örökös tagját nagy szeretettel várják vissza a kollégái. A hírek szerint egyébként, ha minden jól megy, márciusban ismét a Vígszínház színpadán játszik majd.