Sugárkezelésről ment az esküvőjére Tallós Rita

A mellrákkal küzdő, korábban a Jóban Rosszban sorozatból ismert színésznô nem adja fel. Habár kihullott a haja a kezelésektől, férje és fia tartja benne a lelket. Úgy érzi, a betegségbe már miattuk sem szabad belehalnia.
A mellrákkal küzdő, korábban a Jóban Rosszban sorozatból ismert színésznô nem adja fel. Habár kihullott a haja a kezelésektől, férje és fia tartja benne a lelket. Úgy érzi, a betegségbe már miattuk sem szabad belehalnia.

Néhány ­napja sokkolta a hír az országot: Tallós Rita mellrákkal küzd. Ráadásul a betegsége egy olyan darab premierje után derült ki, amelyben a színésznő egy ugyancsak mellrákos nőt játszik. Megdöbbentő, de igaz: a színdarab valósággá változott. A Jóban Rosszban egykori sztárja a Frizbi felvételén beszélt először a betegség­ről, amelyre már most úgy tekint, hogy nincs is.

Az 52 éves Ritát novemberben műtötték, rendszeresen járt kemoterápiára, sugárke­zelésre. Szerelme – akivel a közelmúltban össze is házasodtak – és fia azonban nem hagyta, hogy beteg legyen.

– A párom magabiztos, nyugodt ember. Mindvégig azt mondta, semmi nem fog történni – emlékezett a színésznő, aki a beszélgetés alatt egyszer sem érzékenyült el. Kifejezetten erősnek és nyugodtnak tűnt.

– Soha nem is engedte, hogy eljátsszam otthon a beteget. Ha szóltam neki, hogy szeretnék valamit, azonnal rám szólt: „Mókuska, beszélj a saját hangodon, kérlek!”. A műtét után azt mondták, nem lesz szükségem kemote­rápiára, talán furcsán hangzik, de picit szomorú is lettem, mert már beleéltem magam, hogy végigjárom a rákosok útját. Aztán később mégis úgy döntöttek, hogy szükség van arra a típusú kezelésre is – mondta, majd Hajdú Péter kérdésére azt is elárulta, színészként már a számára kizártnak mondható véget is elképzelte.

– Jeleneteket írtam magamnak arról, hogy nézek majd ki a halálos ágyamon. Ilyen a színész agya – mondta Tallós, aki ma már csak mosolyog, ha feleleveníti ezt a történetet. A színésznő véleménye szerint a daganatos betegségek oka mindig lelki eredetű, ő pedig már nem beteg, nem is úgy él. Edz, fut, teniszezik, és a kezelések miatt kihullott haja is nő már. Így nem csoda, ha úgy érzi, ebbe a betegségbe nem illik belehalni.

A Borsnak elmondta, a sugárkezelések is a mindennapos teendői részévé váltak. – Az esküvőmre is sugár­kezelésről mentem. Lesznek kontrollok, havonta, háromhavonta, félévente, évente, és öt év múlva mondanak hivatalosan egészségesnek az orvosok. Az út elején járok még, de megyek tovább – mondta.