Stohl András: Muszáj politizálnunk - interjú

A festékdobálásért közmunkára ítélt Gulyás Márton vendégeskedésével debütált csütörtökön a megújult Morning Show a Class FM-en. Stohl András felszabadultan kezdett, és az adás után boldogan mesélt a Borsnak élményeiről.

A festékdobálásért közmunkára ítélt Gulyás Márton vendégeskedésével debütált csütörtökön a megújult Morning Show a Class FM-en. Stohl András felszabadultan kezdett, és az adás után boldogan mesélt a Borsnak élményeiről.

Mik az első benyomásai?

Nagyon jól éreztem magam. Remélem, hogy akik belehallgattak, azok rákaptak az ízére és a továbbiakban is számíthatunk rájuk reggelente.

Hogyan értékeli a hallgatóság visszajelzéseit?

Nagyon pozitívak voltak. Persze elsősorban azok írtak kommentet, vagy küldtek SMS-t, akik szeretik ezt a rádiót, vagy engem, de meglepődtem az emberek ilyen mértékű szeretetén. Volt pár fanyalgó hozzászólás is, de ez mindenhol előfordul. Legalább látszik, hogy nem törölgetjük a nem tetsző véleményeket.

Volt olyan reakció az emberektől, amire nem volt felkészülve?

Furcsa mód akkor kezdtem csak felszabadulni, amikor megérkeztek az első hozzászólások. Éreztem, hogy reagálnak a szavaimra, és ez nagyon jó érzés volt.

Stohl András már első nap komoly dicséretet kapott a vezetőségtől © Fejér Bálint

Sokan panaszkodtak, hogy túl sok a zene…

Ez egy teljesen új formátum, amit kipróbálunk, más a szöveg–zene arány, a dinamika. Több beszédhez vannak szokva az emberek, ezért lehet, hogy elsőre furcsának tűnhet, de szerintem idővel meglesz a tökéletes egyensúly. Ebben a korai életciklusában a műsornak még természetes, hogy vannak gyermekbetegségek, finomhangolásra szoruló elemek. Nem kell kapkodni, korai lenne még bármilyen következtetést levonni. A szakmai stáb folyamatosan támogatja a munkánkat, a kezdeti időszak után fogjuk majd közösen elemezni és eldönteni, hogy milyen esetleges kisebb változtatásokra lesz szükség.

Könnyű volt összeszokni Pataki Zitával és Janklovics Péterrel?

Ahhoz képest, hogy milyen különböző helyekről érkeztünk, nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot. Jól működünk, nincs semmiféle súrlódás, és kitűnő a humorunk.

Milyen visszajelzést kapott a vezetőségtől?

Nagyon meg voltak elégedve velünk, meg is dicsértek minket. Örülök, hogy ennyire szabad ez a műsor.

Korábban azt mondta, nem politizálnak majd, mégis a tüntetések során a Sándor-palota ellen intézett festéktámadásért közmunkára ítélt Gulyás volt a vendég.

Sehogy nem tudjuk kikerülni a politikát, muszáj foglalkozni ezzel a témával is. Annyira átszövi már ez az egész a hétköznapjainkat, hogy ha csak megemlítem például a sört, egyből jön a Csíki vs Heineken balhé.

A rajongók aggódtak, hogy otthagyja a színházat a rádió miatt.

Tartanak attól, hogy színészként kivonulok a köztudatból, de megnyugtatok mindenkit: nem lesz ilyen, hiszen én ahhoz értek csak igazán. A rádiózást még tanulom és remélem, eljutok egyszer egy olyan szintre, hogy arról is megjegyezzenek.

Hogy sikerül beosztania az egyéb napi teendőit?

Tizenegykor szoktam lefeküdni aludni, és hajnali ötkor kelek, így meg van a hat óra alvás. Most egyelőre nincs próbám, de hamarosan elkezdem forgatni a Válótársakat. Na, az egy kemény időszak lesz.

Pataki Zitának ünnep volt az első adás

– Nagyszerű élmény volt számomra a reggel. Minden benne volt, ami egy első alkalommal járt: izgalom, eufória stb. Nagyon hamar eltelt az a négy óra, amíg bent voltunk, de hát ilyen, amikor élvezi az ember, amit csinál. Egy pillanatig sem kínlódtunk, amit remélem, a hallgatók is észrevettek – mondta lelkesen a műsorvezetőnő.

A megújult Morning Show stábja, Janklovics Péter, Stohl és Pataki Zita Gulyás Mártont látta vendégül csütörtök reggel

Buci drogügyeit is előrángatták

A komentelőktől azért kaptak hideget-meleget a műsorvezetők, elsősorban Bucit és a múltját vették elő, de szerencsére akadtak olyanok is, akik az egekig magasztalták az új műsort. A Morning Show hallgatottságát egyelőre még nehéz lenne megmondani, de az élő bejelentkezéseket pár óra alatt tizennégyezer ember nézte meg.