Stohl András megint balesetet okozott

Az élet a legjobb rendező, s ez jelen esetben nem üres közhely. 
Az élet a legjobb rendező, s ez jelen esetben nem üres közhely. 

Bár az RTL Klub Válótársak című szériájának története a holland eredetin alapul, mégiscsak furcsa, hogy a tízrészes szupersorozat több epizódjában is mintha az egyik főszereplő, Stohl András életét játszanák újra. Eddig ugyanis a Stohl által megformált Sáfár Bálint szétdúlt egy kétgyermekes családot, mert nem tudta megfékezni férfiúi ösztöneit, a csütörtöki részben pedig közlekedési balesetet okoz: egy biciklist gázol el véletlenül az éjszakai sötétben. A férfi, aki súlyos sérüléseket szenved, a sorozatbeli felesége (Gubás Gabi) új szerelme.

Minden színész a rendezői utasításokon és a forgatókönyv szigorú leírásán túl a valóságból, saját tapasztalataiból és élményeiből is táplálkozik. Így különösen érthető, mekkora fájdalmat okozott Stohlnak a forgatás. A 2010. májusi, kísértetiesen hasonló balesete és az azt kö­vető féléves börtönbüntetése máig kísérti, és nem is rejti véka alá az érzéseit. A sorozatban ugyanis – pont, mint akkor éjjel – Stohl karaktere pánikba esik, áldozata pedig kórházba kerül.

© © Screenshot / RTL Klub

– Rossz érzés volt a forgatás, felszakadtak a régi sebek. De ez szerep, el kell játszani, nincs mese – fogta rövidre Stohl, aki azzal zárta beszélgetésünket, hogy nem szívesen beszél már az öt évvel ezelőtti esetről, ami után nemrég kapta csak vissza a jogosítványát.

Vad szex

A kör bezárul: a sorozat minden főszereplője összegyűri a lepedőt valakivel. Már csak a Scherer Péter alakította Jakab Dávid panaszkodhatott gyér szexuális életére, ám csütörtök este ő és a feleségét alakító Balsai Móni is ledobja a textilt. A színész bevallása szerint ez volt élete első szexjelenete:

– Mónival jó munkatársi viszony alakult ki köztünk, megszerettük egymást, gördülékenyen ment – mondta Scherer.

– Nyilvánvalóan Móninak sem az a legkényelmesebb tevékenysége a vásznon, hogy szexjeleneteket játsszon, mégis meg kellett valósítani. Stohl András rengeteget segített azzal, hogy jó hangulatot vitt a forgatásba – magyarázta Kovács Dániel Richárd rendező.

© © Screenshot / RTL Klub