Sosem volt olyan hamis Saunders, mint A Dalban

Mindenki értetlenül áll Kállay-Saunders hamis éneklése előtt. A műsor történetében először kapott előadó még egy sanszot, hogy újraénekelje a dalát, de így sem sikerült jól előadnia. Zenésztársai is furcsállják a történteket.
Mindenki értetlenül áll Kállay-Saunders hamis éneklése előtt. A műsor történetében először kapott előadó még egy sanszot, hogy újraénekelje a dalát, de így sem sikerült jól előadnia. Zenésztársai is furcsállják a történteket.

Az immár negyedszer megrendezett A Dal című magyar válogatóverseny idei fináléja drámai fordulatokat tartogatott, ugyanis a végső négyes fogatban a Kállay-Saunders Band előadása hamisra sikerült. Az énekesnek néma maradt a fülese, így rossz hangon kezdte és énekelte végig az egyébként nagy esélyesnek tartott Who we are című számukat. A zsűri engedélyezett ismétlést a csapatnak, de másodszorra sem szólt jobban a nóta. A győztes dal végül a Pioneer lett, Freddie előadásában.

© Fotó: Kecskeméti Zoltán

– Nem hallottam az első hangokat, és nem tudtam, milyen hangnemben vagyok. Azután, hogy az első két sort elrontod, nehéz visszatalálni a dalba, pláne, ha versenyben vagy. Sajnos ez így alakult, másodszorra pedig olyan kevés idő volt, hogy megmaradt a rossz hangnem a fejemben – összegezte a történteket szomorúan András, aki nem hibáztatja az MTVA-t, csak sajnálja, hogy nem tudta a legjobb formáját hozni.

Az esetről megkérdeztük a csapat gitárosát, az egykori megasztáros Tóth Ádámot is, aki értetlenül áll a történtek előtt, és úgy érzi, az eset kellőképpen elbizonytalanította a tévénézőket, tudnának-e Stockholmban jól teljesíteni.

– Még nem tudjuk, mi lehetett a probléma. Amikor az eset másodjára is megtörtént, akkor már tényleg nem értettem az egészet. Három éve zenélünk együtt, és sosem történt még ilyen vele – értetlenkedett Ádám.

Freddie megmutatta szerelmét

A végső döntőre a szakmai zsűri pontozással négyre szűkítette a mezőnyt, ahol Fehérvári Gábor Alfréd, Pioneer című száma tarolt. A győzelmi mámort családjával, barátaival és szerelmével ünnepelte.

– Feldolgozhatatlan érzés, hogy győztem. Az elődöntőt és a középdöntőt is megnyertem, de a végső győzelemre nem készültem. Néhány napra szükségem van, hogy kifújjam magam és a csapattal, újult lendülettel fogjunk munkába – mesélte a Borsnak a Freddie becenevű énekes, akinek a finálé után forró csókot váltott szerelmével, Samai Dórával, az egykori megatáncossal, aki most az MTVA tánckarának tagja, és aki valószínűleg Stockholmba is követi párját.

© Fotó: Kecskeméti Zoltán

Uszállyal érkezett Tatár Csilla

Tatár Csilla öltözködését rengeteg kritika érte az adások folyamán, de a műsorvezető állta a sarat, és hétről hétre büszkén viselte a kiválasztott ruhákat. Az MTVA a fináléra Benes Anita divattervező legújabb ruhakölteményébe bújt, aminek viselése nem volt épp egyszerű feladat, mert a ruha uszálya olyan hosszú volt, hogy Csilla foghatta egész este.

© Fotó: Kecskeméti Zoltán