Soma saját magát gyógyította

Idegösszeomlást kapott, majd a hangszálával adódtak problémák Soma Mamagésának, aki végül saját magát gyógyította meg. Az énekesnő húsz év alatt sajátította el az öngyógyítás módszerét, amit másokkal is szívesen megosztana.
Idegösszeomlást kapott, majd a hangszálával adódtak problémák Soma Mamagésának, aki végül saját magát gyógyította meg. Az énekesnő húsz év alatt sajátította el az öngyógyítás módszerét, amit másokkal is szívesen megosztana.

Soma Mamagésáról köztudott, hogy nyitott a spiritualitás irányába, és a nagy átlagtól eltérően, teljesen más szemmel nézi a világot. Talán ezen tulajdonságainak köszönheti, hogy az elmúlt évek tapasztalatait papírra vethette, és az Öngyógyító Könyvében megoszthatja másokkal.

– Mondhatjuk, hogy ebben a könyvben nehéz húsz évem tapasztalatát osztottam meg, no és a módszert, ami végül megkönnyítette a lelkemet és a testemet. Tizenhét éven át kineziológiai oldásokkal tartottam karban magam – árulta el Soma, aki az öngyógyításról írt könyvet.

– Saját bőrömön tapasztaltam meg mindent. Nem volt könnyű a tiné­dzserkorom, hiszen korán elkerültem otthonról, és onnantól fogva nem számíthattam a szüleimtől támogatásra, mindent magamnak kellett megteremtenem – emlékezett vissza. – Közben négy éven keresztül hiába felvételiztem a Színművészeti Főiskolára, nem vettek fel. A rengeteg súlytól és lelki tehertől idegösszeomlást kaptam. Bár azt hihetik rólam az emberek, hogy egy nagyon magabiztos nő vagyok, ez a múltban nem így volt. Bizonyos téren megvolt az önbizalmam, de sok esetben egyáltalán nem – és ez okozta a galibát.

– Huszonkilenc éves voltam, amikor egy csomó jelent meg a hangszálamon, amit hetekig antibiotikumokkal kezeltek, de nem használt. Már arról volt szó, hogy be kell feküdnöm műtétre, ám akkor vidékről meglátogatott egy barátnőm, aki kineziológiai oldásokkal szó szerint leoldott a műtőasztalról – áradozott Soma Mamagésa, aki szerint a legfontosabb, hogy az emberek a saját életüket éljék, és ne a blokkok, a megfelelés határozzák meg az életüket.

– Van, aki a gyógyulásért a hagyományos orvosi utat választja, és van, aki nem. Ez nem jó vagy rossz, hanem egyéni döntés kérdése: ki mennyire tájékozott és persze nyitott. A spirituális felébredés ugyanis mindig akkor történik, amikor az illető megérett rá. Egyet azonban nem árt, ha észben tartunk: mindig vannak választási lehetőségeink, és a legfontosabb, hogy az ember magába bízzon – szögezte le az író, spirituális tanító, előadóművész, aki mindig kerít időt a szellemi-lelki feltöltődésre. Mert szerinte az energiák határozzák meg egy ember életét.