Simon Kornél: Dorka mellett nem nézek tévét - interjú

Simon Kornél: Dorka mellett nem nézek tévét - interjú

Úgy indul A Nagy Duettben a sármos színész, hogy fogalma sincs, mire vállalkozott. Berki aranybugyis produkcióját azért megmutatták neki.

Úgy indul A Nagy Duettben a sármos színész, hogy fogalma sincs, mire vállalkozott. Berki aranybugyis produkcióját azért megmutatták neki.

Janicsák Veca lesz a párja az április 2-án induló show-műsorban. Azt hallottam, hogy valójában nem is tudja pontosan, hogy mi az A Nagy Duett. Ez igaz?

Nyolc éve nem nézek tévét. Ezért aztán se a feleségem, Dorka, se én nem tudtuk, hogy tulajdonképpen mi ez a műsor. Egyetlen évadot, epizódot se láttunk belőle. Nincs tévénk több mint hét éve. 2009. február 23-án ismerkedtünk meg Dorkával, azóta ez így van. Ez nem konkrét elhatározás volt, hanem egyszerűen csak kimaradt az életünkből.

Akkor mivel töltik az estéket?

Este játszunk, és van egy kisfiunk, Soma, vele foglalkozunk. Egyébként volt egy készülékünk, csak azt elajándékoztuk. Aztán lett még egy készülékünk, azt is elajándékoztunk, és most volt egy lehetőség a lakásfelújítás során, hogy felszerelünk egy projektort. Ott lóg a konnektor, de nincs beledugva semmi.

Nyolc éve ismerte meg feleségét, azóta nincs tévéjük

A gyerek nem követeli?

Nem, mivel soha nem látott olyat. Jó, persze látott, de nem követeli. Azért néz rajzfilmeket, ma már vannak olyan csatornák az interneten, ahol ez megoldható.

Visszatérve a Duettre, tudja egyáltalán, hogy mire vállalkozott?

Jó, azóta láttam két előadást.

Megnézett két évadot?

Nem, két produkciót mutattak meg a kedves kollégák, hogy azért tudjam, mégis miről van szó. Az egyik a Berki Krisztián volt aranybugyiban, a másik Varga Viktor és Cinthya Dictator tarzanos produkciója.

Berki sokat vetkőzött Fésűs Nelly mellett, de az aranygatya örökre a retinánkba égett - csakúgy, mint Cinthya Dictator és Varga Viktor Tarzan-dala © Kecskeméti Zoltán

Biztosan arra gondoltak, ha ezt megnézi és nem szalad el, akkor jó lesz.

Legalábbis bevállalós! (nevet) Azóta én is valami bevállalós produkcióban gondolkodom, hogy vajon mire tudom rávenni Vecát?

Ő lesz a nehezebb dió?

Nem hiszem. Sokat beszélgettünk dalokról, és semmire sem mondott nemet.

A TV2 show-jában Janicsák Veca lesz Kornél partnere © Cser Dániel

Arra gondoltam, hogy ön színész, bármit el tud játszani, Vecának nehezebb.

A királyt az alattvalók játsszák el. Elég, ha egyvalaki bohóckodik, a másik pedig komoly teljesítményt nyújt.

Hogy fogja majd megnézni a családja?

Online, maximum.

Berki bugyogója láttán vállalta a szereplést

Nem túl fejlett taktikai érzékre vall, hogy A Nagy Duett szerkesztői épp Berki Krisztián aranybugyogós és Cinthya Dictator tarzanos produkciójával próbálták bevonzani Simon Kornélt a műsorba. De végül sikerült, és utólag már csak az eredmény számít. Ha a színészt ezek a jelenetek sem rettentették el a szerepléstől, akkor vélhetőleg tőle is szórakoztató megnyilvánulásokat várhatunk. Partnere ebben Janicsák Veca lesz, aki remélhetően nem elégszik meg azzal, hogy jól énekel.