Celeb

Sárosdi Lilla megtörte a csendet – egyre többen állítják, őket is zaklatták

Munkatársunktól

Létrehozva: 2017.10.20.

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, a Sárosdi Lilla indította botrány úgy terebélyesedik, mint a lavina. Minden azzal van tele: kivel milyen hasonló eset történt.

Sárosdi Lilla előtt korábban senki nem mert beszélni arról, Magyarországon is létezik az a bizonyos, sokat emlegetett szereposztó dívány – utána viszont sorra jelentkeznek színésznők a saját történetükkel. Az pedig pláne nem fordult elő, hogy valaki meg is nevezze zaklatóját. A színésznő azonban csütörtök délelőtt elárulta, ki az a férfi, aki húsz évvel ezelőtt egy autóban szexuális együttlétre próbálta rávenni, miközben a férfi barátja önkielégítést végzett mellettük. A színésznő úgy fogalmazott, azért áll ki ismét a nyilvánosság elé immár a névvel együtt, mert az utóbbi időben egyre nagyobb volt a nyomás rajta, hogy bökje ki a nevet. Hát kibökte: Sárosdi azt állítja, zaklatója Marton László volt.

Azért nevezte meg Martont, mert más áldozatok is felbukkantak

A színésznő azért törte meg a csendet, mert jelentkeztek nála a rendező más áldozatai is – mondta el a Hír Tv Egyenesen című műsorában Schilling Árpád rendező, a botrányt kirobbantó Sárosdi Lilla férje. A színésznő kétszer is összefutott korábbi zaklatójával, ez olyan volt számára, mint egy jel, ami egybe is esett a Weinstein-botránnyal.

A most 74 éves férfi korábban igazgatta a Vígszínházat, ma a főrendezője, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) oktatója. A színésznő szerint húsz évvel ezelőtt így történtek az események: „a nagyrendező térdel a kocsiülésen, letolt sliccel, pici, löttyedt hímtagja limbál a szemem előtt.

– Puszild meg! – hallom az instrukciót” – emlékezett vissza eredeti bejegyzésében Lilla. Martont tegnap többször is próbáltuk elérni, hiába, senkinek nem vette fel a telefont, hogy elmagyarázza, szerinte mi történt. A rendező közleményt adott ki, amiben azt írta, ő ártatlan, Sárosdi kijelentése minden valóságalapot nélkülöz.

Ezt közölték az intézmények

Az SZFE közleményben reagált Marton és Sárosdi ügyére. „Az egyetem nyilvántartása szerint az elmúlt évtizedekben nem fordult elő zaklatási ügy az intézményben. Egyetemünk egyetlen oktatójával szemben sem kellett az intézményben etikai vizsgálatot folytatni” – írták. Marton jelenlegi munkáltatója, a Vígszínház szintén közleményben reagált a vádakra. „A Vígszínház a szabadság, a méltóság, valamint a becsület elleni minden támadást a leghatározottabban elítél. Ezen értékek védelme mindig is a legalapvetőbb feladataink közé tartozott és tartozik” – olvasható a kurta írásban.

– Rágalom! Ezért kénytelen vagyok a megfelelő lépések megtételére – írta a rendező.

A semmiből léptek elő

Nem csak Sárosdi Lilla volt az egyetlen, aki beszélt. Papadimitriu Athina éppen lapunk hasábjain mesélt arról, hogy Réka lányát a Színművészetire való felvételikor szexuális bántalmazás érte.
​​​​​​Teszári Nóra műsorvezető, Horányi Juli énekesnő és Szabó Patrícia újságíró is közzétette, érte őket szexuális abúzus, zaklatás.
Földes Eszter szintén a Borsban mesélt arról, szerinte is létezik a szereposztó dívány.
Osvárt Andrea a TV2 Mokka tegnap reggeli adásában számolt be róla, hogy őt éppen az a Harvey Weinstein próbálta rávenni szexre, aki miatt Amerikában az egész ügy kirobbant.

Csakhogy az egyetem jelenlegi és korábbi hallgatói petícióban fordulnak a rektorhoz és a kancellárhoz, hogy az intézmény vezetése mindaddig függessze fel Marton Lászlót minden, egyetemükön viselt tisztsége és feladata alól, amíg szexuális zaklatási ügyében hitelt érdemlő módon be nem bizonyosodik bűnössége vagy ártatlansága. A levelet Markó Róbert rendező rakta ki a Facebookra, és azt írja, hogy egy óra alatt 114-en írták alá. A lavina tovább gurul...    

Marton László felfüggesztését követelik

Marton László felfüggesztését követelik A Színház- és Filmművészeti Egyetem korábbi és jelenlegi diákjai petícióban fordulnak az intézmény rektorához és kancellárjához, melyben Marton László felfüggesztését kérik. A levelet Markó Róbert, a Vaskakas Bábszínház rendezője, művészeti vezetője tette közzé a Facebookon. A követelést bő egy óra alatt 114-en írták alá.

Milliós tétel is lehet

Dr. Lichy József szerint Sárosdi Lillának akkor lehet esélye megnyerni egy esetlegesen ellene indított pert, ha megfelelő bizonyítékokkal tudja alátámasztani az erőszakkal kapcsolatos állítását. – Ez lehet képfelvétel, hangfelvétel, SMS, amiben elnézést kérnek tőle a történtekért, ilyesmi. Minden a bizonyítottságtól függ. Ugyanakkor rengetegszer fordul elő olyan, hogy sejti mindenki, hogy történt valami, de nem lehet bizonyítani. Ha egy személyiségjogi perben bepereli a férfi a nőt, és a nő nem tudja bizonyítani, hogy a férfi zaklatta őt, viszont életszerűen, részletekbe menően előadja, akkor hiába tagad a férfi, a bíró – ha karakán – bizonyíték hiányában is veheti bizonyítottnak az ügyet. Ha Sárosdi elveszti a pert, akkor rágalmazásért, becsületsértésért pénzbüntetésre ítélhetik, ami véleményem szerint ötszázezer és egymillió forint közé eshet.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17060353_auto_resized.png
origo.hu

Meglepetés egy nagy bukás után: új SUV-ot mutatott be a Lada

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26126_resized.jpg?avcount=1710830112
origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17059043_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Három csillagjegy, aki mindig aggódik a pénz miatt: vajon te is köztük vagy?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17060985_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Orosz–ukrán háború: Így súlyosbítanák az ukrajnai harcokat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17048039_auto_resized.jpg
life.hu

Ez a dúsan virágzó, egészséges leander titka: drasztikusnak tűnik, de hálás lesz érte

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17060078_auto_resized.jpg
vg.hu

Térképen az M9-es: megépül Magyarország leghosszabb autópályája – kiválasztották, ki tervezi az új szakaszt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26128_resized.jpg?avcount=1710830112
origo.hu

Megdöbbentő felfedezés: gyógyíthat a rágó?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25922_resized.jpg?avcount=1710830112
she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17057127_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kezdődik az asztrológiai újév: ezekre a csillagjegyekre lesz brutális hatással

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25962_resized.jpg?avcount=1710830112
life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17060373_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Reggelente fájt a feje a 12 éves csupa szív lánynak, két hét múlva elhunyt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/SSjL4JFp7-7cwJoXwB-QEzqp2eMyzVbT6C7NC9UN_YY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ViYjVkNzkzM2E4NTQzMDI5NmEzZWJjMGVjZGFjZWNj.jpg
gyász

Gyászol a magyar TV2: súlyos halálhír rendítette meg ma a sztárokat

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/sG87JfxsCSHPhh0th9uOxDzU6qzykyeyc_hDEs6_6ww/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhjNzM4YzMxZWM1YjQ2NjBhYjkzMDBjODg5ZTM0NWQ1.jpg
gyász

"Örökké a szívemben" - fájdalmasan gyászol Tolvai Reni