Sarka Kata önkéntes száműzetésbe vonul - interjú

A Magyaroszág Szépe ügyvezető igazgatójaként Sarka Kata személyesen is tiszteletét tette péntek délelőtt azon az eseményen, ahol az idei királynő átvette a nyereményautó slusszkulcsát. A celebvilágból önkéntes száműzetésbe vonult híresség utoljára adott interjút a Borsnak sztár-anyukaként. 

A Magyaroszág Szépe ügyvezető igazgatójaként Sarka Kata személyesen is tiszteletét tette péntek délelőtt azon az eseményen, ahol az idei királynő átvette a nyereményautó slusszkulcsát. A celebvilágból önkéntes száműzetésbe vonult híresség utoljára adott interjút a Borsnak sztár-anyukaként. 

Két gyerek anyukájaként is helyt áll. Nehéz beosztani a 24 órát?

Most nyáron nagyon nehéz, mert ugye nincs iskola. A gyerekekkel meg azért foglalkozni kell, mert nem lehetnek egész nap otthon a négy fal között. Mindenféle programokat kell kitalálni nekik, mellette azért a munkában nincs nyári szünet. Év közben ezt könnyű megoldani, mert reggel 8 és délután 4 között dolgozom, amikor ők iskolában vannak.

Nyaralni voltak már?

Megyünk nemsokára. De még a gyerekek számára is titok, hogy hova, meglepetés lesz nekik. A szüleimmel visszük el őket nyaralni. Igazi nagymamás nyaralás lesz.

Sarka Kata mostantól csak üzletasszonyként nyilatkozik © Kecskeméti Zoltán

Facebookon régen szinte minden lépéséről tudtak a követői, mostanában viszont alig posztol. Ez tudatos?

Igen. Inkább az Instagramra szeretnék egyébként is koncentrálni, mintsem a Facebookra. A magánéletemet tudatosan szeretném megóvni és igyekszem a gyerekeket is visszaszorítani a közösségi és mindenféle médiából. Egy utolsó szereplést még elvállaltam a TV2 Vigyázat, gyerekkel vagyok! felkérésére. Mint „celeb” Sarka Kata ki akarok törlődni az újságírók telefonjából, és azt szeretném, ha csak online marketinggel, vagy szépségversennyel kapcsolatban jutnék az eszükbe.

Koroknyai Virág (balra), Magyarország 2017-es szépe első udvarhölgye társaságában vette át a nyereményautóját © Kecskeméti Zoltán

Hogyan élik meg a gyerekek a szüleik válása miatt kialakult médiafelhajtást?

Most már látom, hogy mi csapódik le ebből bennük, ezért is szeretnék visszavenni a szereplésből. Mindkét gyermekünk iskolás, és mindkettő tud olvasni. Nem szeretném azt, ha bántanák őket, nem tehetnek róla, hogy a szüleik ismert emberek.

A héten azzal volt tele az internet, hogy újra találkozgatnak Hajdú Péterrel. Mi ebből az igaz?

Van két közös gyermekünk. A láthatások elején és végén mindenképpen találkozunk.

Karambolozott az udvarhölgy

A Magyarország Szépe 2017 választáson hazánk legszebb lányának megválasztott Koroknyai Virág amellett, hogy idén decemberben képviselheti hazánkat a Miss World világversenyen, még egy verdát is nyert a rendezvény egyik főszponzorának köszönhetően. A húszéves lány pénteken ünnepélyes keretek közt vehette át a nyereményautóját.

© Kecskeméti Zoltán

Az eseményre a szépségkirálynő udvarhölgyei is hivatalosak voltak. Második udvarhölgye, Pető Laura meg is jelent, de az elsőre, Viczián Viktóriára (képünkön) hiába vártak. Az ok prózai. Sőt drámai. Laura ugyanis útban az eseményre, balesetet szenvedett a Szabadság híd közepén. A szerencsétlenül járt járgányt egyébként nem ő vezette. Utasként, az anyósülésen ülve karcolás nélkül megúszta a karambolt.