Sarka Kata: Láttam, ki lesz a szépségkirálynő

A Magyarország Szépe ügyvezetőjét, Sarka Katát már most elvarázsolta a versenyző húsz lány egyike, miközben a Borsnak azt is kijelentette: szépségkirálynőnek lenni nem életcél.
A Magyarország Szépe ügyvezetőjét, Sarka Katát már most elvarázsolta a versenyző húsz lány egyike, miközben a Borsnak azt is kijelentette: szépségkirálynőnek lenni nem életcél.

Plasztikai beavatkozáson átesett lányok éppúgy indulhatnak a versenyen, mint természetes szépségek, hogy lehet őket igazságosan összehasonlítani?

Nem számít, hogy valakinek kicsi vagy nagy a melle, hogy rövid a haja vagy hosszú, van tetoválása vagy nincs. Ezek közül egyik sem szempont a zsűrizés során, emiatt nem számít, hogy valaki implantátumokkal érkezik vagy sem. Nem lehet ezzel sem előnyt, sem hátrányt szerezni, egyszerűen nem vesszük figyelembe az ilyen részleteket. Az számít, hogy a versenyző jól érezze magát a testében, mert ha meg van elégedve magával – mindentől függetlenül –, akkor sugárzik.

Kata szerint a győztes legyen alázatos, okos és kedves – mindettől már szépnek is látjuk © Vadnai Szabolcs

Minden csoda három napig tart, a szépségkirálynők élete mennyire változik meg a koronázás után?

Mindig elmondom a lányoknak, hogy szépségkirálynőnek lenni nem egy életcél. Ki kell tűzniük egy távolabbi célt, amihez ez egy kis lépcső lehet. Akinek ez a megálmodott út vége, az életcélja, az nem fog semmit elérni, mert ha valaki megnyeri a szépségversenyt, akkor onnantól kezdve fél évig ismerik a nevét és aztán elfelejtik. Ügyesen kell lavírozni, mint ahogy Kulcsár Edina is tette, aki műsorvezető lett azóta.

Előfordulnak drámák a felkészítő táborban?

Sokan felőrlődnek, mert méregetik egymáshoz a szépségüket, mennek az esélylatolgatások és azt gondolják egyikükről vagy másikukról, hogy biztos ő fog nyerni. Volt egy lányunk, Rákosi Annamária, aki pár éve majdnem föladta a versenyt a közepénél. Azt mondta, hogy azért, mert a lányok azt gondolják, hogy már megvan a nyertes. Végül maradt, és jól tette, mert épp ő kapta a koronát.

A verseny két főnökasszonya, Sarka Kata és Rogán Cecília a tavalyi győztessel, Gelencsér Tímeával méregeti a mezőnyt © Vadnai Szabolcs

Látja már a kiválasztott húsz lány között a királynőt?

Láttam egy lányt a castingon, aki külsőre nagyon tetszett, de még nem volt lehetőségem beszélni vele, úgyhogy a személyisége egyelőre rejtély, viszont van egy másik lány, akivel sikerült pár szót váltanom, és teljesen lenyűgözött engem. Egy cserfes, csacsogó, fantasztikus személyiségű lányról van szó, egyszerűen elvarázsolt. De nem az én ízlésem alapján dől el, ki lesz a győztes.

Milyen az ideális szépség?

Nincs kifejezetten szépségideálom, szerintem a külsőségeknél sokkal lényegesebb, hogy egy nő legyen magabiztos, és legyen megelégedve magával. Újfent Kulcsár Edinát említeném meg példaként: volt már több és kevesebb kiló, a mellei pedig természetes méretüknél fogva kicsik, ugyanakkor csodálatos a személyisége. Alázatos, helyén van az esze, kedves, mindenkivel tud bánni, imádja az állatokat, nem él káros szenvedélyekkel – tökéletes szépségkirálynő.

A húsz csinos lány között van természetes szépség, plasztikázott és tetovált, telt és alacsony. Bármelyikük lehet Magyarország Szépe © Vadnai Szabolcs

A legszebb húsz

Sarka Kata bemutatta a Magyarország Szépe – Miss World Hungary sajtótájékoztatóján a több száz lány közül kiválasztott legszebb húszat, akiket a Duna műsorán június 18-án láthatunk. A győztes Miss World Hungary címet kiérdemlő lány a Kínában megrendezésre kerülő Miss World világversenyen képviseli majd Magyarországot.