Saját szakácsai kísérték a világhírű hegedűművészt Budapestre

Lezajlott André Rieu várva várt budapesti koncertje, a színfalak mögött a hegedűművész magyar tenorja mesélt a Borsnak.
Lezajlott André Rieu várva várt budapesti koncertje, a színfalak mögött a hegedűművész magyar tenorja mesélt a Borsnak.

Nagy volt a meglepetés André Rieu budapesti koncertjén, amikor kiderült: a Papp László Budapest Sportaréna nézőterén a világ minden tájáról érkezett közönség foglal helyet. Minderre akkor derült fény, amikor a hegedűművész megkérdezte a publikumtól, hogy mindenki Magyarországról érkezett-e, az emberek pedig kéznyújtással jeleztek. Volt macedón, kolumbiai, román, mexikói, kanadai, új-zélandi – kiabálták be származási országukat az emberek.

A világ minden tájáról érkeztek Rieu koncertjére © AFP

André és zenekara egyébként három nagy busszal érkezett Magyarországra, másnap már indultak is tovább Bécsbe. Így sajnos nem maradt idejük a városnézésre, bár valamelyest kárpótolhatta őket, hogy a szálláshelyükről, a Marriott Hotelből gyönyörű kilátás nyílik a magyar fővárosra. A Rieu zenekarában éneklő három fantasztikus tenor egyike, a magyar származású Mavrák Béla a színfalak mögött azt is elárulta a Borsnak, hogy a va­csora, amit ő és a közel hatvan­fős zenekar tagjai fogyasztottak a show után, személyi szakácsaik műve.

Mavrák Béla (jobbra) elárulta, Rieu óvatos az ételekkel © Facebook

– Koncertjeinkkel a világot járjuk, és nagyon óvatosnak kell lennünk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy bárki is olyan ételt fogyasszon véletlenül, amitől esetleg megbetegszik, mert ez a fellépést veszélyeztetné. Így hát nem kizárólag presztízskérdés, de elővigyázatosság nálunk az, hogy saját szakácsunk legyen.