Celeb

Saját lánya lett Komlós Juci anyja - Százéves lenne a szomszédok Lenke nénije

kbv

Létrehozva: 2019.02.11.

Bár az ország imádta, még receptekért is írtak neki, Komlós Juci a legkevésbé sem volt olyan, mint Lenke néni. A színésznő vasárnap lenne százéves.

Forrás: Fortepan

Nem született még egy olyan sikeres magyar sorozat, mint a Szomszédok. Egyes részeit több millióan látták, mondatai szállóigék, ismétléseket még mindig lehet látni a tévében. Sokan hitték a néző közül, hogy nem előre megírt történeteket látnak, hanem a szereplők életét.

Komlós Jucihoz, a sorozat melegszívű, házias nagymamájához ezrek fordultak levélben hímzésmintákért és receptekért. Azt hitték, olyan gondos háziasszony, mint a képernyőn. Ám az igazság egész más volt: a 2011-ben, 92 éves korában elhunyt színésznő sem horgolni, sem főzni nem tudott, így lánya, a szintén színész Földessy Margit segített válaszolni a levelekre. Abban ugyanis nagyon hasonlított Lenke nénire: hatalmas szíve volt.

– Országos népszerűséget valóban a sorozat hozott édesanyámnak, de nem szabad elfeledkezni a rengeteg filmes és színházi szerepéről sem. Édesanyám tüneményes színésznő volt, de Lenke néni is egy szerep volt, nem ő maga – kezdte lánya, Margit, aki szerint kitörölni ugyan nem kell a Szomszédok nagyiját édesanyja életéből, de tudni kell, hogy számára „csak” színészi feladat volt.

– Csodálatos ajándék volt, hogy az élete alkonyán, akkor már visszavonulva, eljátszhatta. Lenke néni az igazi Komlós Jucitól borzasztó távol állt, gyakorlatilag mindenben különböztek. Anyu finom, talpig úrinő volt, nem volt házias háziasszony, ezért is szerette annyira játszani Lenke nénit, aki egy kissé morgós nagyi volt – folytatta Margit, hozzátéve, abban azért megegyeztek, hogy mind az igazi Komlós Juci, mind Lenke néni nagyon kedves, közvetlen, jó kedélyű volt.

Így történhetett, hogy a rajongói levelek nem maradtak megválaszolatlanul akkor sem, ha a hétvégi menüről érdeklődtek. Ezeket a recepteket Margit diktálta.

A színésznő egyébként ma is ápolja édesanyja emlékét. A szülői házban lakik, ahol Komlós Juci szobája a halála óta érintetlenül áll, Fehér Anna kisfiát tanítja, a Szomszédok alkotóival pedig a mai napig összejár. 

– Anyunak Csűrös Karola és Horváth Ádám rendező voltak a legjobb barátai, én is örököltem onnan barátságokat, a stáb több tagjával is összejárok. Egyébként máig nem tudom feldolgozni ezt a veszteséget, nem tudom elengedni a Mamát. A kapunkon van egy emléktábla. Nem jó érzés, amikor az ember legkedvesebbjéből emléktábla lesz. Sokszor gyújtok a szobájában gyertyát, és beszélgetünk. Nem is gyászolok, hisz napi kapcsolatban vagyunk, és hiszek abban, hogy anyukám továbbra is segíti az életemet – mesélte Földessy, hozzátéve, édesanyja élete vége felé alakult ki a különlegesen mély kapcsolat köztük. Előtte sem volt szeretetben hiány, de az utolsó években még erősebbé vált.

– Amikor anyu elmúlt 79 éves, közölte, hogy most már én vagyok az ő anyukája. Rettenetesen haragudtam rá emiatt. Kértem, ne vegye el tőlem az anyámat. Ha ugratni akart, a szobából kiabált be, hogy „anya, gyere be”. Az élet azonban úgy hozta, hogy az élete utolsó két évében tényleg én lettem az anyukája. Amikor elment az égbe, akkor is fogtam a kezét – emlékezett vissza Margit, aki annak ellenére, hogy szívesen emlékszik édesanyjára, a megemlékezéseket nem szereti. Pedig abból a kerek évforduló miatt lesz pár: tegnap a Bajor Gizi Színészmúzeumban, 13-án pedig Komlós Juci otthona előtt. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132624_auto_resized.jpg
origo.hu

Az 54 éves Heather Graham ruhája semmit nem bíz a képzeletre - fotók, videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27107_resized.jpg?avcount=1713250818
origo.hu

Oroszország háborús üzenetet küldött Izraelnek és Iránnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133406_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Détár Enikő megrázó vallomást tett a tragikusan elhunyt Babicsek Bernáttal kapcsolatban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17122197_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Üzentek az oroszok Zelenszkijnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17129981_auto_resized.jpg
ripost.hu

Tízéves átok alól szabadulnak ezek a csillagjegyek, így találhatod meg a társad idén tavasszal...

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17129064_auto_resized.png
hirtv.hu

Menczer Tamás: Ilyet csak egy tróger csinál + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27100_resized.jpg?avcount=1713250818
origo.hu

Sejtelmesen üzent Stana Alexandra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17120912_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

5 egyszerű, egyedényes tészta, ha gyorsan szeretnél finomat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133644_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiszivárgott! Ők lehetnek a Nyerő Páros új évadának szereplői

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132913_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdöbbentő fordulat a Hableány-katasztrófájában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132650_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Hiába kiabáltam, hogy állítsák meg" – piroson tekert át a hároméves kecskeméti kislány

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133443_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Egy méter mély vízbe fulladt bele egy férfi Oroszlányban

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/EZKv9B2w-QarG-nZtE7cLd-HYIbjVVOWqRpc7H_mlw4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzJkNGJmNGQ1OTIwMzRmNDhiOTc5YmYxNzk0ZjhiMThk.jpg
Megsúgjuk

Kiszivárgott! Ők lehetnek a Nyerő Páros új évadának szereplői

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/LWOfjxZ7Fa8T6kcnjaRSdFenbQhwKmWFvky2b1z5kgM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk0OThlYzhiOWU4MzQ5YmI5ZmFhZTUwYTc2MjVkODM3.jpg
színház

Détár Enikő megrázó vallomást tett a tragikusan elhunyt Babicsek Bernáttal kapcsolatban