Celeb

Rúzsa Magdi a Borssal üzent: Maradjunk otthon, mentsük meg egymást!

Fái

Létrehozva: 2020.03.23.

Eddig dalaival szólt hozzánk az énekesnő, de a járvány idején is van mondandója. Úgy érzi, most kell tenni azért, hogy majd könnyebb legyen a talpraállás.

Fesztiválozó nemzet vagyunk, és egy új kezdeményezésnek köszönhetően karanténra ítélve sem kell lemondanunk az óriási bulikról. Létrejött ugyanis egy virtuális fesztivál a Facebookon, így a rajongóknak ki sem kell mozdulniuk otthonról, hogy kedvenceik előadását élvezhessék. 

Az akciót elindító Lobenwein Norbert szerint a szervezők száznál is több hazai zenekart, előadót kértek fel, hogy a közös cél – maradjunk otthon – érdekében a saját felületeiken posztokkal, filmekkel rendszeresen mutassák be, mivel töltik napjaikat odahaza. „Kötelességünknek érezzük, hogy a klubok, fesztiválok milliós létszámú közönségét ráébresszük arra, hogy ezekben a nehéz hetekben-hónapokban be kell tartaniuk a szabályokat és otthon kell maradniuk” – áll a kezdeményező közleményében.

Az akció szombaton indult Rúzsa Magdi, erre az alkalomra rögzített feldolgozásával, a Most élsz! című Máté Péter dallal. 

– Egyelőre valóban úgy tűnik, csak azzal lehet ezt a vírust megállítani, ha otthon maradunk, ha nem adunk rá lehetőséget, hogy tovább terjedjen – mondta a Borsnak Rúzsa Magdi.

– Ez már nemcsak az idősebbek és egymás megmentéséről szól, hanem a gazdaságunk megmentéséről is, hogy minél előbb újra indulhasson az élet. Ne maradjon sok ember munka nélkül, ne alakuljon ki olyan helyzet, amelyből aztán sokkal-sokkal nehezebb talpra állni, ne veszítsük el a szeret­teinket. Nekünk sem egyszerű, de most nem csak a zenészekről, nem csak az ő nevükben beszélek. Rajtunk kívül rengeteg cég mehet tönkre, rengeteg ember kerülhet utcára, ha nem állítjuk meg a vírus terjedését. Ha kimegyünk az utcára, ha folyamatosan találkozunk, emberek betegszenek meg, mennek tönkre, veszítik el a munkahelyüket, nem tudják eltartani a családjukat. Ezért kérem az embereket, maradjanak otthon. Ha muszáj kimenni, akkor csak védőfelszerelésben. Próbáljuk meg ezt az időszakot átvészelni! Bízom benne, hogy minél előbb túlleszünk a bajon.

A virtuális fesztivál programjában Rúzsa Magdi dalát Ákos első karanténkoncertje követte.

– A kényszerű karantén idejére sem szeretnénk lemondani a koncerthangulatról! Tizenegy héten át minden szerdán közzéteszünk egy Ákos-koncertfilmet az elmúlt tíz év terméséből a hivatalos YouTube-csatornánkon, az AkoxVid oldalon, teljes hosszában, ingyen, nagy felbontásban – újságolta az énekes a Borsnak. – Szombatonként pedig kötetlen beszélgetések, házizene és felolvasás várható.

„Reméljük, ezalatt a tizenegy hét alatt túlleszünk a nehezén... Ne hagyjuk el magunkat, ne hagyjuk el egymást! Együtt könnyebb lesz!”  – üzente Ákos a rajon­góinak. 

A Karanténkoncertek sorozat első darabja, a 2009-es Ákos 40+ most szerdai bemutatója igen jól sikerült, eddig csaknem negy­venezren nézték meg a 139 perces koncertfilmet, Ákos pedig végigcsetelte a rajongókkal az egész adást az AkoxVid oldalon.

A programokat a Maradj otthon! Fesztivál oldalán követhetik nyomon a rajongók.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27209_resized.jpg?avcount=1713533113
origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27210_resized.jpg?avcount=1713533113
origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143358_auto_resized.png
metropol.hu

Benkő László fia megvédte az Omega Testamentumot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144014_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135785_auto_resized.jpg
ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27211_resized.jpg?avcount=1713533113
origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713533113
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141717_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszűnik a magyarok egyik legkedveltebb csatornája

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143251_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Micsoda fotó! Menyasszony lett Liptai Claudia kislányából, Pankából

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/LCJKiSzTBvHuApXX4j_M64L3eEWQnW87jW3jwK-M6ks/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNiM2FlZWI5MGJlMDRjMTBhNWM5ODBkZTZhZTEyMWQ2.jpg
Vége

Ennyi volt, lekerül a képernyőről a TV2 sikerműsora

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mGJs6JUJ_kJQLniyMBcE_Z_ve374ZcLOHcCOrrl5nfg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAzY2JlNWM1NGU4OTRlMWNhNmI1MDgyZGYwM2U2N2M4.jpg
Csalódás

MC Hawer végleges döntést hozott: „Ennyi év alatt most már én belefáradtam”