Rubint Réka: annyira imádom Norbit!

Tizenhárom éve ismerik egymást a férjével, Schobert Norbival, szerelmük azonban ugyanúgy lángol, mint a leg­elején. Schobert Réka rengeteget dolgozik, három gyermeket nevel, vezeti a családi vállalkozást, mindemellett ugyanúgy ellátja a ház körüli teendőket, mint bármelyik háziasszony. Közben pedig folyton azon töri a fejét, hogyan tudná valami apró kedvességgel meglepni a férjét.
Tizenhárom éve ismerik egymást a férjével, Schobert Norbival, szerelmük azonban ugyanúgy lángol, mint a leg­elején. Schobert Réka rengeteget dolgozik, három gyermeket nevel, vezeti a családi vállalkozást, mindemellett ugyanúgy ellátja a ház körüli teendőket, mint bármelyik háziasszony. Közben pedig folyton azon töri a fejét, hogyan tudná valami apró kedvességgel meglepni a férjét.

Férje szívműtétjének első évfordulóján meglepte Norbit, sőt Norbi is önt. Azóta egy ország találgatja, hogyan lehet ennyi év házasság után is ilyen romantikusnak lenni a párunkkal.

Mindennap dolgozni kell azért, hogy a szerelem tartson. A romantika pedig mindkettőnknek fontos. Nálunk nem feladat, hogy kitaláljunk a másiknak apróbb meglepetéseket, hanem a személyiségünkből jön. Egy párkapcsolatba minden egyes nap bele kell tenni az energiát.

Melyikük a romantikusabb? A hétköznapokban hogyan kedveskednek egymásnak?

Talán Norbi a romantikusabb, de mind a ketten imádjuk a meghitt pillanatokat. Fontos a kettesben töltött idő. Öt-hat hetente elszökünk együtt a világ elől, és élvezzük a közösen töltött perceket. Ez nemcsak a szülőknek nagyon fontos, hanem a gyerekeknek is látniuk kell, hogy anya és apa szeretik egymást és boldogok. Ez adja meg nekik az érzelmi biztonságot. Nálunk az apró meglepetések szinte mindennaposak.

Nemrégiben két hetet folyamatosan dolgoztam, nagyon fáradt voltam. Hétfő délben Norbi hívott, hogy menjek haza, mert kitalált valamit. Otthon átültem a kocsijába, és elvitt Visegrádra, abba a szállodába, ahol az első randevúnk volt és amihez számos emlék köt. Szép idő volt aznap, ettünk a teraszon egy finomat, és végre lazíthattam egy kicsit. Teljesen feltöltődtem az alatt a pár óra alatt. Norbi pontosan tudta, mire van szükségem. Annyira imádom őt!

Mennyire fontos a romantika vagy ezek az apró kedvességek, figyelmességek egy hosszú házasságban? A romantikán kívül mi az, ami sikeressé tesz egy kapcsolatot?

Nekünk is voltak nehézségeink, de hálás vagyok ezekért a könnycseppekért is. Ha ezek a megpróbáltatások nincsenek, nem tudnánk ilyen magas érzelmi szinteket elérni. A kommunikáció és az őszinteség a legfontosabb egy kapcsolatban. Ki kell mondani a fájdalmat, a nehézséget, de ugyanennyire fontos, hogy az örömet is megosszuk a másikkal.

Amikor először látta Norbit, gondolta volna, hogy ő lesz élete párja?

Norbi akkor már elismert edző volt, és lementem egy óráját megnézni. A terem tele volt szebbnél szebb lányokkal, ő mégis engem hívott előre. Nem voltam tipikusan jó csaj, de nagyon szerettem volna a szorgalmammal feltűnni. Amikor Norbi randira hívott, nagyon örültem, de nem gondoltam akkor még, hogy a szerelmünk tizenhárom év után is ugyanúgy lobog majd.

Mindennap eszembe jut, mekkora szerencsénk van, hogy egymásra találtunk, és azóta sem engedtük el egymás kezét. Soha nem volt kérdés, hogy szeretnénk gyereket. Mikor elhatároztuk, hogy szeretnénk szülőkké válni, szinte másnap terhes lettem Larával. Mondjuk azt soha nem gondoltam, hogy három gyerekünk lesz, de így vált teljessé a mi családunk.

Alapvetően is olyan férfiak vonzották, mint Norbi, vagy inkább Norbi személyisége fogta meg?

Nagyon fiatal voltam, Norbi előtt csak egy komoly párkapcsolatom volt. Nincs tipikus pasi­ideá­lom, de Norbi személyisége magával ragadott. Láttam rajta a szenvedélyt, és tudtam, hogy ez bennem is megvan. Nagyon sokat segített nekem, hogy megismerjem önmagam, és az tudjak lenni, aki ma vagyok. Az elmúlt tizen­három évben nem volt olyan perc, amiben ne gondoltam volna rá. Szerintem ilyen az igazi szerelem.

A rengeteg munka és a három gyerek mellett hogyan jut idő egymásra?

Nagyon fontos, hogy sok időt töltsünk együtt a gyerekekkel is. El szoktunk menni hétvégén ebédelni, sétálni, biciklizni a Duna-partra, vagy csak egyszerűen otthon játszunk velük. Ezek a pillanatok határozzák meg a gyerekek és a szülők közötti kapcsolatot. Azonban hiszem, hogy a gyerekeknek nagyon fontos, hogy lássák: anya és apa szeretik egymást. A rengeteg feladat és a srácok mellett kell találni lopott órákat és napokat, amiket kettesben töltünk.

A munka és a család mellett hogyan tudja megőrizni a nőiességét? Mikor jut ideje például fodrászra, kozmetikusra?

Fontos, hogy egy nő mindig nő maradjon. Nem szabad belesüppedni semmibe, sem a gyereknevelésbe, sem a munkába. Alap, hogy mindig nőies és vonzó maradj. Sok nő ott rontja el, hogy miután szült, nem foglalkozik a külsejével, elhagyja magát, mondván, már nincs rá ideje. Ez a párkapcsolatban is okozhat problémát. Én azt szoktam mondani, hogy az élet minden területén fontos, hogy vonzóak maradjunk.

Szerintem még az edzőterembe is csinosan kell felöltözni, mert akkor az embernek több kedve van mozogni is. Nekem van egy profi stábom, akikkel a fotózások, forgatások alkalmával együtt dolgozunk. Ők már a barátaim, így sokszor van olyan, hogy ha Norbival vacsorázni megyünk, előtte megkérem őket, hogy készítsenek nekem alkalmi frizurát és sminket. Norbi mindig észreveszi ezt, és szebbnél szebb bókokat kapok. Ez pedig csodálatos érzés.

A terhességei alatt alig hízott valamennyit. Ez önnek volt fontos vagy Norbinak?

Kiemelten figyeltem a táplálkozásra és a megfelelő mozgásra. Amikor Larát vártam, rengeteg támadást kaptam, mert akkor is kitartottam az Update táplálkozás mellett. Miután megszületett a kislányom és makkegészséges volt, persze eltűntek a rosszakarók. Nagyon nehéz volt megélnem ezt, hiszen tudtam, hogy semmi rosszat nem teszek, mégis állandóan bizonygatnom kellett az igazamat. Akkor hitték el nekem az emberek, hogy nem kell kettő helyett enni, míg az ember várandós, amikor egy teljesen egészséges, gyönyörű gyereket szültem.

Mindhárom terhességem alatt végig mozogtam, de nem erőltettem semmit. Zalán születésekor kezdett el nagyon beindulni az Alakreform programom, aminek ma már hatalmas rajongótábora van. A terhességem alatt is dolgoztam, de nagyon figyeltem arra, amit a testem súg. Vagyis soha nem terheltem magam túl, annyit és akkor csináltam, amennyi és amikor kényelmes volt. Nekem mindig az a legfontosabb, hogy békében, biztonságban, harmóniában legyen a családom.