Rózsa György: Vitray és Vágó elárult

A Kapcsoltam egykori műsorvezetője úgy érzi, hogy televíziós kollégái nem álltak ki mellette élete legnehezebb szakaszában.
A Kapcsoltam egykori műsorvezetője úgy érzi, hogy televíziós kollégái nem álltak ki mellette élete legnehezebb szakaszában.

Nagy jövőt nem jósolt magának, mégis legenda lett belőle. Rózsa György az ATV Esti Frizbi című műsorában mesélt karrierjéről, a szakmáról és arról, mi lett a tévés barátokkal azóta.

Hajdú Péterrel beszélt a történtekről © Zsolnai Péter

– Nagyon sokan elmentek már azok közül, akiket én nagyra tartottam vagy szuper tehetsé­ges tévésnek, tehát magam fö­lött éreztem őket, pedig már réges-régen abbahagyták. És néhányan, akiket szintén végte­lenül tisztelek, mint televíziós, nem biztos, hogy emberként is, azok pedig tíz-tizenöt évvel ké­sőbb kezdték… – mesélte, majd Hajdú egy kérdéssel szakította meg.

– Legendásan jó volt a kapcsolatod Vágóval, Vitrayval… – dobta fel a labdát a műsorvezető.

Rózsa György úgy érzi, hogy élete nehéz pillanataiban nem számíthatott kollégáira, barátaira © Zsolnai Péter

– Én úgy éreztem, hogy mindketten az életem nehéz pillanatában nem álltak mellém, vagy ahogy mondod, elárultak. És én ezt nem tudtam megbocsátani. (...) Ha egy olyan pillanatban szúrnak meg vagy hátba, amikor nem számítok rá, vagy amikor nagyon nagy szükségem lenne valakinek, aki 10–20 éve a barátom volt, a segítségére, és ő ahelyett, hogy segítene, ahelyett valami szörnyű dolgot tesz ellenem, akkor nincs bocsánat – magyarázta Rózsa, aki mindeközben a könnyeivel is megküzdött. A Bors elérte az érintetteket.

Rózsa Györgynek állítólag nem tetszett, hogy Vitrayt úgy konferálták fel, mint a Kapcsoltam műsorvezetője © Bánkúti Sándor

– Szerintem soha nem vesztünk össze, nem volt konfliktusom vele – mondta Vitray Tamás. Vágó István annyit mondott, hogy Bárdos András róla írt könyvében megtaláljuk a választ.

Vágó könyvbe foglalta bánatát © Végh István

Egy tévéműsor után

Vágó István Kinyitom a számat című könyvében beszél arról, hogy szerinte Rózsa György nem tudja feldolgozni felesége halálát, és megsértődött a világra. A Legyen ön is milliomos!-nak volt egy része, amiben kvízprofesszorok mérkőztek meg. Vágó szerint Rózsa nem akart menni, majd a gázsiját tolta az egekbe, és majdnem ki is farolt, de rávették a szereplésre. Csak annyit kért, Vitrayval ne találkozzon. A műsorban Vágó úgy konferálta fel Vitrayt, hogy „többek között vezette a Kapcsoltamot is”, erre Rózsa majdnem lefordult a székéről. „A felvétel másnapján volt a születésnapja. Felhívtam, hogy gratuláljak neki, de ő azt mondta: Ne keress! Vége a barátságnak! Az volt a sérelme ugyanis, hogy én a felvétel után, ami nekem aznap már a sokadik volt, nem mentem be hozzá az öltözőjébe, hogy megköszönjem neki a közreműködést. Mondom neki, Gyuri, ha én akkor bemegyek hozzád, akkor meg is fojtottalak volna azok után, amit a felvétel előtt műveltél! De nem enyhült meg, sőt a fejemhez vágta, miért mondtam, hogy Vitray vezette a Kapcsoltamot. Mert vezette – mondtam. De a Kapcsoltam hozzám kötődik – kiabálta. Azóta nem beszélünk” – írta Vágó.