Rózsa György: Én vagyok a legjobb beteg

Gerincműtétet végeztek Rózsa Györgyön. A népszerű televízióst elviselhetetlen fájdalmak gyötörték, mielőtt kés alá feküdt. Hónapokig tart a rehabilitációja.
Gerincműtétet végeztek Rózsa Györgyön. A népszerű televízióst elviselhetetlen fájdalmak gyötörték, mielőtt kés alá feküdt. Hónapokig tart a rehabilitációja.

Péntek délután elhagyhatta a kórházat Rózsa György, akit a közelmúltban gerinc­sérvvel operáltak. A legendás tévésnek már olyan fájdalmai voltak, hogy járni is csak nagy nehézségek árán tudott.

– A három gerinc­sérvemből egyet operáltak meg, a másik kettő egyelőre nem szorul orvosi beavatkozásra és gyógytornával küzdök azért, hogy ez így is maradjon – árulta el a Borsnak Rózsa György.

– A világ legjobb betege vagyok, zokszó nélkül teljesítek minden kérést. Még a kórházi kosztot is szeretem. A hozzátartozóimnak is megtiltottam, hogy ételt hozzanak nekem, ennek köszönhetően fogytam is pár kilót, ami egyébként orvosi előírás.

Rózsa György nem izgult a műtét előtt, azt mondta, ő aludni fog, izgulnivalója csak az orvosnak van. Dr. Bánk András kezei között biztonságban volt, a beavatkozás jól sikerült. Műtétjének másnapján a gyógytornász lábra állította, és azóta is napi programjának része az óvatos séta. Hónapokig tartó rehabilitáció következik, amit becsületesen végig fog csinálni. Burmai útját, amelyre éppen a kórházba kerülés napján indult volna, majd ősszel bepótolja. Ötvenhat országban járt, de még van néhány úti célja, ahová mindenképp szeretne eljutni.

Lánya, Csilla addig is féltő gondoskodással ápolja.

© Fotó: Vadnai Szabolcs

– Csilla egyszerűen fantasztikus. Levitte a földszintre a ruháimat, keményre cserélte a dolgozószobai heverő matracát és az egész földszintet otthonossá varázsolta. Megígértem neki, ha meggyógyulok, megtanulok rúdtáncolni – mondta a büszke apa. – Csodálatos lányom van.