Ritkán főz a férjének Szabó Zsófi

Csirke, rizs, krumpli, saláta. Ez az új asszony menüje, amit leggyakrabban a férje elé tesz. Sokszor a hűtő is üres, mert rengeteget utaznak.
Csirke, rizs, krumpli, saláta. Ez az új asszony menüje, amit leggyakrabban a férje elé tesz. Sokszor a hűtő is üres, mert rengeteget utaznak.

Mindössze öt-hat évvel ezelőtt, egy tévéműsor kedvéért állt a tűzhely elé először Szabó Zsófi, aki ugyan szeret enni, de főzni kevésbé. Nem is titkolja, ezen szokásán a házasságában sem változtatott, igaz, szerencséjére férje, Zsolti nem veri az asztalt, ha estére nincs meleg vacsora. A műsorvezető Wossala Rozina új műsorában, a Profi a konyhámban vasárnap délelőtti adásában is megpróbál remekelni a tűzhely mellett, ám az előzetes szerint azért akadnak gondjai a fakanálforgatással.

– Édesanyám mindig főzött nekünk otthon. Kilenc-éves korom óta a színpadon vagyok, dolgozom. Iskolába jártam, lovagoltam, este pedig színház volt, így nem voltam az a kislány, aki az anyukája mellett áll a tűzhelynél és azt figyeli, hogy mit, hogyan kell csinálni – mesélte lapunknak a felvétel után Zsófi, aki már a felkéréskor megijedt, pusztán attól a ténytől, hogy a műsorban majd főznie kell.

Rohanós életük miatt, férjével inkább étterembe járnak © Czerkl Gábor

– Édesanyám házát, a szülői házat választottuk, itt ugyanis jól felszerelt a hűtő, otthon nálunk Zsoltival, aligha tudott volna Rozina mit választani.

Szerintem a rendszeres főzéshez jól szervezett, pontos időbeosztás szükséges, egy jó étel elkészítése 3–4 óra is lehet a bevásárlással együtt. Nekünk nagyon más az életritmusunk, nincs tömött hűtőnk, amiből bármikor elő tudnék szedni valamit, hogy gyorsan főzzek egy fogást. Inkább étterembe járó pár vagyunk – mondta a műsorvezető, akinek már csak azért sem érdemes televásárolnia a hűtőt, mert egyelőre még hol Budapesten, hol Nyíregyházán alszanak Zsoltival. De már építkeznek, hamarosan Törökbálinton bútoroznak össze.

Zsófi Wossala Rozina segítségével esik neki a húsnak © RTL Klub

– Biztos, ha végre fizikailag is egy család leszünk, sokkal többet fogok főzni. Az egyébként nem igaz, hogy ne csinálnék semmit a konyhában. Zsolti múltkor rakott káposztát kért tőlem, kifaggattam anyut, hogy hogyan kell elkészíteni, és jól is sikerült. Szeretek enni, van érzékem a főzéshez is, ha elém tesznek egy receptet, meg tudom csinálni. Általában csirkét, rizst, krumplit fôzök, a salátáknak pedig végtelen variációját tudom összeállítani – magyarázta nevetve Zsófi.

Már nem vegetáriánus

Zsófi hosszú évekig tartózkodott az állati eredetű termékek fogyasztásától, mióta azonban kiderült az inzulinreziszten­ciája, nem teheti meg, hogy csak zöldséget fogyasszon. – Sokat vagyunk úton, így gyakran eszünk étteremben. Nagyon szívesen maradtam volna vegetáriánus, de sajnos a legtöbb helyen a húsmentes fogások kimerülnek a rántott sajt-tészta összeállításban, ezeket pedig pont nem ehetem. Steaket még mindig nem eszem, nem is hiszem, hogy fogok valaha, de csirkét és darált húst már igen – mondta Zsófi.